Tiga Trend Fesyen Musim Bunga/Panas 2023 Mesti Tahu - Page 3 of 3 - Glam Malaysia
Tiga Trend Fesyen Musim Bunga/Panas 2023 Mesti Tahu

Tiga Trend Fesyen Musim Bunga/Panas 2023 Mesti Tahu

3 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

DIOR

Pengarah kreatif Dior menggunakan visual peta Paris daripada arkib Dior, dicetak pada selendang dan strukturnya garapan kecirian Avenue Montaigne. Kemudian datang taman Tuileries, yang telah ditugaskan oleh Catherina de Medici. Wanita Itali yang tiba di mahkamah Perancis pada tahun 1533, wanita bangsawan ini kekal sebagai lambang hubungan antara wanita dan kuasa, dan mempesona Maria Grazia Chiuri kerana kecerdasan politiknya, tetapi juga inovasi yang diperkenalkan, seperti kasut tumit, korset dan renda Burano, diperkenalkan kepada perkilangan diraja.

Maria Grazia Chiuri mengemas kini korset dengan suntikan bentuk geometri yang membingkai dada. Terkadang sembunyi, terkadang kelihatan. Menggariskan siluet yang skirt potongan lebar yang dipakai di mahkamah Catherine de Medici. Warisan berterusan, kot rafia yang dihiasi motif bunga dan burung, yang juga dilihat semula dengan kreativiti dan kemahiran kontemporari Dior.

Rangkaian sepatu musim ini menghadirkan tumit rendah yang klasik dan feminin. Variasinya terdiri dari pump dan but, baik ankle boots mahupun sepatu tinggi. Ragam motif yang unik penuh karakter muncul sebagai elemen utama koleksi ini. Keseluruhan koleksi bersiluet modest-couture turut dikesan lebih inklusif, beragam dan tak hanya diperuntukkan satu kategori wanita sahaja.

See also
Harapan Elon Musk Buat Johnny Depp & Amber Heard

Artikel berkaitan: Bag of The Month: DIOR The Lady 95.22