Anggun Dengan Sifat Keibuan, Ini 10 Fakta Menarik Tentang Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah - Page 5 of 10 - Glam Malaysia

Anggun Dengan Sifat Keibuan, Ini 10 Fakta Menarik Tentang Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah

Menjelang hari pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke 16 pada 30 Julai ini, Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah nyata meniti di bibir rakyat jelata dek kewibawaan dan personalitinya.

Terkenal sebagai seorang yang mudah mesra dan disenangi ramai, dirinya juga kaya dengan sifat keibuan. Bersempena hari pertabalan, GLAM senaraikan 10 fakta menarik tentang Tunku Azizah Aminah yang tidak semua tahu.

 

5 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

5. Tunku Azizah cukup dikenali dengan minatnya yang mendalam terhadap bidang masakan malah pernah menerbitkan tiga buah buku iaituAir Tangan Tengku Puan Pahang yang diterbitkan pada 2007, buku Air Tangan Tengku Puan Pahang Manisan Tradisional Pahang serta Buku Masakan Tradisional Pahang yang dilancarkan pada 2018. Melalui sumber, baginda mula masuk ke dapur seawal usia lima tahun di bawah pengawasan pengasuh dirajanya dan pernah mengikuti pendidikan masakan tidak formal di Institut Pendidikan Guru Kampus Temenggong Ibrahim (IPGKTI).