Kenali Beam, Pelakon Utama Siri ‘Thai Cave Rescue’ , Terbaru Di Netflix - Glam Malaysia

Kenali Beam, Pelakon Utama Siri ‘Thai Cave Rescue’ , Terbaru Di Netflix

Beam atau nama sebenar Papangkorn Lerkchaleampote memegang watak Jurulatih Eak dalam siri ‘Thai Cave Rescue’ meninggal dunia pada Mac 2022. 

Siapa yang sudah menonton siri ‘Thai Cave Rescue’ di Netflix pasti sedikit sebanyak terkesan kembali dan mengingatkan kita kepada tragedi yang pernah menggegar dunia pada tahun 2018. Beam yang memegang watak utama dalam siri ini mendapat perhatian ramai kerana keberkesanan lakonannya yang dikatakan berjaya mengikat emosi penonton. 

Beam dilaporkan meninggal dunia dalam tidur pada Mac 2022 di usia 25. Perbualan ini kembali menjadi topik terutama sekali di kalangan netizen Malaysia setelah menonton siri ini yang baru disiarkan di Netflix. 

Siapakah Beam?

Dilahirkan pada 31 Ogos 1996, Papangkorn Lerkalampote atau dikenali sebagai Beam mula aktif di dalam dunia hiburan sebagai pelakon serta model. Mendiang menjadi popular menerusi watak di dalam filem komedi romantik “Water Boy” pada Tahun 2015, tahun yang sama dia debut di dalam industri. Beam juga memiliki bentuk badan yang ideal kerana mendiang aktif di dalam sukan taekwando, langsung dia ditawarkan watak untuk beberapa siri Netflix popular, Nong Mai Rae Borisate, Mr Murman, Sleepless Society, Bang Rachan dan banyak lagi.

See also
Ini 5 Siri Baru Bakal Tayang di Netflix Bermula Minggu Ini

 

Beri Impak 

Melalui klip video istimewa, Beam berkongsi yang beliau sebelum ini bukanlah seorang yang mesra bersama kanak-kanak, pada mulanya ia adalah satu cabaran buat dia, namun setelah berkenalan dengan Jurulatih Eak (sebenar), dia berupaya mendalami karakter dan mula mendekati pelakon kanak-kanak yang lain. Malah dipuji sendiri Pengarah siri ini, Kevin Tancharoen,

Beam seorang abang yang sangat baik. Anda boleh nampak yang dia sentiasa bersama, bergurau dan berseronok dengan pelakon kanak-kanak yang lain. Anak-anak ini memandang dia tinggi dan dia menjadi contoh yang baik untuk mereka. Beam memudahkan kerja saya, dia membuatkan saya lebih tenang setiap kali mengarah.

Thai Cave Rescue 

Siri terhad yang kini disiarkan di Netlfix ini berkisarkan tragedi 13 mangsa yang merupakan ahli pasukan bola sepak muda, Wild Boars, dari Wilayah Chiang Rai, Thailand. Pada 23 Jun 2018, mereka yang pada mulanya sekadar ingin berjalan-jalan di dalam Gua Tham Luang akhirnya bertukar tragedi apabila mereka  terperangkap di gua tersebut kerana tidak menyedari cuaca yang sangat teruk sedang melanda di luar gua. Paras air semakin meninggi, mereka terperangkap selama 18 hari sebelum penyelamat berjaya mengeluarkan mereka.

See also
Adele Titip Mesej Penuh Emosi Menerusi Lirik Easy On Me

 

Pautan Berkaitan: Rutin Harian Menjadi Lebih Mudah Bersama Samsung Galaxy Z Fold4