Cara Meningkatkan Rasa Kekitaan dan Kesejahteraan - Page 4 of 4 - Glam Malaysia

Cara Meningkatkan Rasa Kekitaan dan Kesejahteraan

Penasihat Kesihatan & Kesejahteraan di Chiva-Som dan Zulal Wellness Resort, berkongsi cara perhubungan menggalakkan kesihatan dan mengekalkan perhubungan walaupun dalam talian!

Penasihat kesihatan & Kesejahteraan di Chiva-som dan Zulal Wellness Resort berkongsikan kebaikan bersosial dan bagaimana untuk kekal connected semasa Covid-19 dan jarak jauh. Manusia adalah makhluk sosial secara semula jadi. Hubungan sosial nampaknya memainkan peranan penting dalam menjalani kehidupan yang lebih lama dan lebih sihat. Setiap orang yang kita berinteraksi adalah ahli rangkaian sosial kita. Namun mencari masa untuk membina, meningkatkan dan mengekalkan hubungan sosial nampaknya semakin sukar, dengan tekanan di tempat kerja, di rumah, dan kini disebabkan oleh COVID-19.

4 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

MEMAKSIMKAN MASA ANDA DI TEMPAT KERJA

  • Untuk menumpukan pada menyelesaikan tugas hari itu, alih keluar gangguan daripada ruang kerja anda, dan khususnya hadkan penyemakan imbas media sosial, serta aktiviti yang tidak penting.
  • Bahagikan hari anda kepada bahagian yang boleh diurus untuk membantu anda mengekalkan fokus. Pergerakan adalah penting – bangun setiap 30 atau 60 minit, contohnya, untuk meregangkan atau berjalan-jalan.
  • Tetapkan sempadan untuk diri sendiri. Adalah penting untuk berkomunikasi dengan jelas dengan rakan sekerja anda tentang ketersediaan anda selepas waktu bekerja.
  • Elakkan menyemak e-mel anda di rumah melainkan ia sangat diperlukan.
  • Kalendar dan senarai tugasan akan membantu anda menjejaki kerja dan tugasan anda untuk hari itu, di tempat kerja dan di rumah.

Terdapat banyak salah tanggapan mengenai kebahagiaan. Ia adalah keterkaitan kita, bukan wang, kuasa atau kemasyhuran, yang menjadikan kita sihat, bermatlamat dan dipenuhi dalam kehidupan kita. Melakukan usaha untuk membangun dan mengukuhkan hubungan akan memberi kesan yang paling besar pada kehidupan anda dan memberikan pulangan kebahagiaan yang paling besar.