Beyonce Bakal Muncul Dengan Renaissance Act II - Glam Malaysia
Beyonce Bakal Muncul Dengan Renaissance Act II

Beyonce Bakal Muncul Dengan Renaissance Act II

Hampir dua tahun melancarkan Renaissance, Beyonce secara rasminya muncul dengan muzik era baru.

Kejutan itu diumumkan tidak lama selepas siaran iklan Verizon di Super Bowl yang dibintangi Beyonce. Pada penghujung klip, dia berkata, “They ready, drop the new music.”

Pengumuman ringkas itu nyata mengejutkan peminat. Tidak lama kemudian, tertera di laman sesawang Beyonce yang telah dikemas kini bahawa Renaissance Act II akan tiba pada 29 Mac 2024.

Beyonce

Ketika album Renaissance dilancarkan pada 2022, ia mencetus tanda tanya apabila diumumkan sebagai Act I di laman web rasmi. Tiada butiran lanjut didedahkan pada masa itu.

Inspirasi Album Baru Beyonce

Penyanyi berusia 43 tahun ini turut berkongsi tema album terbarunya yang berilhamkan country di media sosial. Video yang dimuat naik menunjukkan Beyonce memandu teksi melepasi papan tanda yang tertulis ‘Radio Texas: 100000 Watts of Healing Power’ dan sebuah papan iklan dengan slogan ‘Texas Hold ‘Em’ – tajuk lagu barunya.

See also
Beyoncé Sudah Lahirkan Zuriat Kembarnya?

Dalam perkongsian terkini, dia mengumumkan sebuah lagi lagu berjudul 16 Carriages. “Texas Hold ‘Em and 16 Carriages out now,” tulisnya ringkas di ruangan kapsyen.

“Fifteen innocents was gone astray / Had to leave my home at an early age / I saw mama praying, I saw daddy grind / All my tender problems, had to leave behind,” antara lirik lagu 16 Carriages. Kedua-dua lagu terbaru ini mengimbas kembali Daddy Lessons, lagu keenam dalam album Lemonade yang dilancarkan pada 2016.

Peminat seakan sudah boleh meneka tema lagu terbaru Beyonce apabila dia muncul menyarung topi koboi ke Anugerah Grammy 2024. Visual konsert Renaissance juga menampilkan ikonografi Barat dan budaya Selatan, terutama kuda, yang mewakili hubungan Beyonce dengan kampung halamannya, Texas.

Foto: Instagram

Baca: Justin Timberlake Umum Pelancaran Album Baru