Pengalaman Gastro Epik Mesra Muslim di Western Australia - Glam Malaysia

Pengalaman Gastro Epik Mesra Muslim di Western Australia

Apabila berkunjung ke luar negara, bahagian terbaik bagi sesebuah percutian sudah tentu ialah makanan. Tidak ada cara yang lebih baik untuk mengalami pengalaman menakjubkan di sesuatu tempat dan budaya dengan merasai makanannya.

Percutian ke Western Australia tidak akan lengkap tanpa merasai makanan tempatan. Walaupun wilayah di Australia Barat terkenal dengan wain, pasti anda berfikir tidak banyak pilihan makanan mesra Muslim di sana. Tidak sama sekali. Disini terdapat banyak pilihan mesra Muslim, bukan hanya di ibu kota Perth malah di seluruh wilayah yang lain juga.

Berikut adalah panduan untuk mencari pilihan mesra Muslim untuk pengembaraan gastro epik di Western Australia.

1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

1.Berkunjung ke pasar tempatan untuk produk segar

Jika anda berada di Perth, kunjungi Fremantle Markets. Dibina pada tahun 1897, ia adalah salah satu daripada mercu tanda yang paling penting di bandar ini dan telah memperoleh reputasi sebagai salah satu destinasi terbaik di Fremantle untuk penduduk tempatan dan pelancong. Bertempat di bangunan bersejarah warisan, anda akan mendapati  banyak hasil segar di sini. Dengan pelbagai acara yang diadakan untuk pelawat dari semua peringkat umur, anda pasti akan menikmati lawatan di sini.

Fremantle Markets (Picture credit: Tourism Western Australia)