Kediaman - Mahligai Zizimimi & Co - Page 2 of 5 - Glam Malaysia

Kediaman – Mahligai Zizimimi & Co

Mahligai dibina setelah sekembalinya ke tanah air dari berkelana di bumi eropah. American farm house dalam interpretasi moden menjadi rujukan tata gaya kediaman teres tiga setengah tingkat di Cyberjaya; milik suami isteri, Zizi dan Mimi.

Laman sosial Instagram menjadi platform yang menemukan GLAM Deko dengan pemilik kediaman ini. Tertarik dengan setiap gambar-gambar dan cerita pengalaman berserta tip membina mahligai impian menerusi akaun instagram @zizimimiandco; segala butiran diberitahu terperinci memudahkan followers menjadikannya sebagai rujukan dan inspirasi dekor.

Kediaman teres link tiga tingkat setengah ini terzahir penuh teliti dan direalisasikan sendiri oleh Mimi bersama suami. Jelas Mimi, “Struktur siling berganda (double volume) di ruang tamu menawan hati Zizi serta-merta. Malah, projek kediaman ini adalah yang pertama kami lihat dan pertimbangkan setelah kembalinya dari United Kingdom.”

2 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Binaan kabinet dapur berwarna hitam matte material jenis MDF menjadi fokal pemisah antara ruang selain kemasan dinding Shiplap. Sambung Mimi, “Kami bekerjasama dengan lima kontraktor berbeza mengikut kepakaran mereka untuk menyiapkan ruang-ruang yang telah kami rancang dan reka. Think before you dream. Kami perlu merancang sebaiknya meski menjadikan Pinterest dan Instagram sebagai rujukan. Ramai yang masih tidak sedar, corak kerja dan gaya memasak dapur orang kita sama sekali berbeza dengan corak kerja dapur orang Amerika atau Eropah yang mana perkara itulah perlu dititikberatkan.”

POST A COMMENT