Kediaman - Mahligai Zizimimi & Co - Glam Malaysia

Kediaman – Mahligai Zizimimi & Co

Mahligai dibina setelah sekembalinya ke tanah air dari berkelana di bumi eropah. American farm house dalam interpretasi moden menjadi rujukan tata gaya kediaman teres tiga setengah tingkat di Cyberjaya; milik suami isteri, Zizi dan Mimi.

Laman sosial Instagram menjadi platform yang menemukan GLAM Deko dengan pemilik kediaman ini. Tertarik dengan setiap gambar-gambar dan cerita pengalaman berserta tip membina mahligai impian menerusi akaun instagram @zizimimiandco; segala butiran diberitahu terperinci memudahkan followers menjadikannya sebagai rujukan dan inspirasi dekor.

Kediaman teres link tiga tingkat setengah ini terzahir penuh teliti dan direalisasikan sendiri oleh Mimi bersama suami. Jelas Mimi, “Struktur siling berganda (double volume) di ruang tamu menawan hati Zizi serta-merta. Malah, projek kediaman ini adalah yang pertama kami lihat dan pertimbangkan setelah kembalinya dari United Kingdom.”

1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

KONSEP TERBUKA

Lapang terbuka menjadi teras reka pelan kediaman ini. Ruang tamu utama, ruang makan, kaunter dapur dan dapur dibina dalam lantai yang sama. Tanpa sebarang dinding atau panel pemisah, pemilik yakin percaturan ini adalah yang terbaik bertepatan corak kerja dan gaya hidup mereka sekeluarga. “Kami gemar merai tetamu, dan saya sama sekali tidak mahu rasa ketinggalan apabila setiap kali berada di dapur menyediakan hidangan buat para tetamu. Konsep terbuka ini secara tidak langsung menjadikan interaksi sosial tuan rumah dan tetamu harmoni tanpa halangan ruang dan menjadikan corak kerja di dapur lancar dan efisien,” cerita Mimi lagi.