Ekspresikan Kreativiti Anda Dengan Kuntuman Bunga Lego - Glam Malaysia

Ekspresikan Kreativiti Anda Dengan Kuntuman Bunga Lego

Buat yang sukakan ‘bercucuk tanam’, Lego Group memperkenalkan Lego Botanical Collection yang merangkumi koleksi Lego Flower Bouquet dan Lego Bonsai Tree yang mampu membiaskan kreativiti dalam penuh ketenangan.

Sejak kecil lagi, pasti ramai yang gemar bermain dengan Lego bukan? Mainan yang digemari kanak-kanak lelaki dan juga perempuan dalam membina dunia fantasi yang penuh imaginasi dan kreativiti. Tidak mengejutkan, Lego kekal menjadi kegilaan ramai walaupun mereka sudah menjejaki usia dewasa. Dan sudah pasti rangkaian baharu Lego Botanical Collection ini akan menjadi idaman setiap peminat Lego di seluruh dunia.

Dalam mencari sentuhan kehijauan dalam kehidupan harian, anda boleh mulakan aktiviti ‘bercucuk tanam’ untuk berasa lebih relaks. Lebih-lebih lagi dalam situasi semasa yang mencabar ini, aktiviti atau projek baharu dapat memberikan ketenangan untuk mengisi masa sepanjang duduk di rumah. Lego Botanical Collection bukan sahaja boleh dijadikan sebagai hiasan dekorasi di rumah, ia juga boleh dijadikan hobi baharu yang dapat mengurangkan tekanan moden hari ini.  

Lego Botanical Collection merangkumi koleksi Lego Flower Bouquet yang cantik dan juga Lego Bonsai Tree buat yang mahukan sentuhan zen tahun baharu ini. Berita baik buat pencinta alam sekitar! Kedua-dua set Lego Botanical Collection ini mempunyai beberapa elemen plastik yang dihasilkan daripada pokok tebu yang didapati secara lestari.

Lego Flower Bouquet

Hari Kekasih bakal menjelma tidak lama lagi. Hadiahkan sejambak bunga kepada yang tersayang, sama ada keluarga atau kekasih sebagai tanda cinta dengan Lego Flower Bouquet. Set dengan 756 kepingan ini menampilkan ajnas kuntuman bunga dengan warna-warna menarik yang boleh dijadikan hiasan dekorasi di rumah. Ia juga menggunakan elemen baharu dengan pilihan warna juga bentuk yang sempurna membiaskan kelopak bunga yang sebenar.

Lego Bonsai Tree

Bonsai adalah seni menanam pokok kerdil yang telah menangkap imaginasi pencinta dunia hijau sejak berabad lagi. Hari ini, peminat Lego boleh menghasilkan pokok bonsai mereka sendiri dengan koleksi Lego Bonsai Tree. Set dengan 878 kepingan ini pasti memberikan ketenangan diri, selain boleh dijadikan dekorasi kerana ia hadir bersama pasu dan alas efek kayu Lego yang kelihatan cukup natural.

Lego Flower Bouquet boleh desain sehingga 36cm (14 inci) tinggi, berharga RM219.90. Manakala Lego Bonsai Tree boleh berdiri 18cm (7 inci) apabila siap dan berharga RM219.90.

Kedua-dua set ini boleh didapati sekarang di LEGO Certified Stores, LEGO Official Store di Lazada dan Shopee, LEGOLAND, dan semua pusat beli-belah utama di Malaysia.

Baca lebih lanjut: Rumah Serena Williams Yang Minimal, Moden dan Mengagumkan!

Foto: LEGO Group