Longines Daiyan Trisha Sharifah Rose

Ketulusan Seni Reka Sofistikated Jam Tangan Longines

Jam tangan bukan hanya sebagai penanda masa. Kini ia lebih daripada itu. Longines tahu apa yang dimahukan oleh wanita dan mereka tidak gentar untuk terus menjulang cita rasa elegan sebagai asas penting dalam setiap rekaan jam tangan. GLAM kongsikan dua koleksi dari jenama jam tangan ini yang mempunyai cetusan seni rekaan paling sofistikated.

La Grande Classique de Longines

Sofistikated, timeless dan elegan adalah kunci gaya paling penting buat jam tangan Longines yang satu ini. Sejak pertama kali diperkenalkan pada 1992, La Grande Classique de Longines telah menambat hati para wanita kerana bentuk rekaan yang cukup nipis serta mempunyai pilihan palet yang lebih banyak. Rekaan yang cukup autentik ini menjanjikan satu stail lebih bermutu pada wanita sejak dahulu lagi. Kini La Grande Classique de Longines telah hadir dalam pelbagai versi yang mampu memenuhi kehendak semua.

Rekaan tipis yang menjadi keunggulan jam tangan ini menggunakan material besi yang ditatah dengan berlain menambah lagi gaya glamornya. Ia hadir dalam saiz yang pelbagai seperti 24, 29, 33, 36, 37 dan 38 mm. Serta menambah variasi pada jam tangan adalah dialnya yang unik. Ada yang diperbuat menggunakan mother of pearl, mahupun lakuir memberi cetusan cukup sofistikated. Ia nyata memberi citra gaya sebenar apa makna elegan sekarang.

Longines DolceVita

Satu jam tangan koleksi ini adalah cukup bermakna buat jenama ini kerana ia mencerminkan identiti jenama jam tangan ini. Pertama kali diperkenalkan pada 1997, jam tangan Longines DolceVita sebenarnya mendapat idea daripada jam tangan Longines yang pernah direka pada 1920-an. Maka boleh dilihat dengan jelas inspirasi Art Deco jelas kelihatan pada rekaan jam tangan ini. Paling memberi impak adalah bentuk jam tangan empat segi tepat yang sedikit menggambarkan juga keindahan badan Rome.

Buat koleksi terbaru, gaya Art Deco dikemaskini dengan karakter yang lebih indah. Penggunaan rona perak menjanjikan juga gaya mewah pada wanita yang gemarkan jam tangan Longines. Selain itu, himpunan jam tangan ini menambah variasi yang mana talinya boleh ditukar ganti mengikut kehendak hati masing-masing. Tali material kulit ini hadir dalam saiz S atau M. Jenama jam tangan ini akan terus menggubah himpunan ini sejajar dengan ekspresi la dolce vita!

Pengarah Kreatif: Aizat Aidid Pengarang Arloji: Zuhairie Sahrom Solekan: Sharman Dandanan: Bibian Gambar & Video: New Storyboard Production Penata Baju & Hijab: Tym Fatimah Lokasi: Mandarin Oriental Hotel Busana: Alia Bastamam

Artikel Berkaitan: Tiga Jenama Lokal Reka Busana Buat Longines