Tiga Jenama Lokal Reka Busana Buat Longines - Glam Malaysia

Tiga Jenama Lokal Reka Busana Buat Longines

Ambersze, Innaired dan Nurita Harith dijemput untuk mereka busana khas yang diinspirasikan daripada jam tangan monokrom Longines DolceVita dan La Grande Classique de Longines.

Ambersze, Innaired dan Nurita Harith merupakan label feysen yang cukup kuat karakter kewanitaanya. Lantas ia membuka satu jemputan khas daripada Longines dan GLAM untuk melakar satu sejarah fesyen tanah air. Ia selari dengan pelancaran jam tangan monokrom Longines. Maka tiga jenama elegan ini dipilih bagi mereka busana khusus yang diideakan daripada Longines DolceVita dan La Grande Classique de Longines.

1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

AMBERSZE

LONGINES

Ambersze merenung jauh hingga ke tahun 1832, bagi mencari idea dalam menghasilkan busana buat showcase khas bersama Longines. Jam tangan La Grande Classique de Longines menjadi pilihannya. Kerana bentuk bujur pada dail itu dapat diselarikan bersama skirt bulbous yang cukup terkenal era 30-an. Ditambah dengan rona merah yang bold itu, mencetuskan idea buatnya dalam menghasilkan party dress yang mengangkat siluet klasik 30-an. Tapi ia kekal moden dengan pemilihan fabrik yang kalis air, seperti jam tangan ikonik Longines. Menyemat idea elegan, Ambersze tidak lari dengan perincian yang feminin mengikut DNA rumah fesyennya.