Harnaaz Sandhu Dari India Menang Miss Universe 2021 - Glam Malaysia
harnaaz sandhu

Harnaaz Sandhu Dari India Menang Miss Universe 2021

Penantian lebih 20 tahun India untuk mendapatkan semula tiara Miss Universe berakhir dengan wakilnya Harnaaz Sandhu. Gadis asal India ini telah memadamkan impian 80 gadis lain dalam merebut tempat utama di pentas Miss Universe 2021. Pertandingan yang diadakan kali kedua pada era pendamik ini berlangsung lebih dua jam di Eilat, Israel.

Bersamanya di top 3 adalah wakil daripada Paraguay, Nadia Ferreira dan tempat ketiga pula milik perwakilan Afrika Selatan, Lalela Mswane. Kerajaan Afrika Selatan antara yang menolak pentandingan ini berlangsung di Israel kerana pergolakan yang berlaku diantara negara tuan rumah dengan bumi Palestine. Mereka menyuruh Mswane untuk gugurkan diri daripada bertanding. Dia meneruskan jua dengan bantuan sepenuhnya daripada organisasi Miss South Africa.

 

Harnaaz Sandhu menjawab yakin dalam sesi soal jawab. Di TOP5 5, dia menjawab pertanyaan tentang perubahan iklam dan menegaskan yang sekarang adalah masa untuk menjalankan tugas dan talk less. Ketika di peringkat Top 3 pula Sandhu mahu remaja sekarang untuk lebih yakin dengan diri sendiri, sepertinya yang berada di pentas Miss Universe.

Negara serantau Asia Tenggara yang masuk ke final termasuklah Filipina yang menang top 5. Paling bangga apabila wakil Singapura, Nandita Banna juga layak ke peringkat Top 16.

Pautan Berkenaan: Kate Middleton Beri Penghormatan Istimewa Buat Ratu Elizabeth Di Konsert Krismas Diraja

 

POST A COMMENT