10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa - Page 3 of 10 -
Superwoman Malaysia yang Melakar Nama ke Antarabangsa

10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa

Tentunya ramai antara kita yang mengagumi barisan superwomen Malaysia yang kami senaraikan. Superwomen ini memberikan inspirasi buat ramai wanita untuk terus berjuang dan berjaya!

Bukan sahaja terkenal sebagai anak seni di dalam industri hiburan, malah mereka juga telah memberi sumbangan terbesar dalam negara kerana berjaya melakar nama hingga ke peringkat antarabangsa. Wanita-wanita yang berbakat besar ini juga memperkayakan gaya hidup wanita di Malaysia sehingga dapat mengharumkan nama negara. GLAM senaraikan 10 superwomen yang berjaya membawa nama Malaysia hingga ke luar negara!

3 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

3.Sabariah Hussein

Mungkin sebelum ini anda mengenali Sabariah Hussein dengan melihat dokumentari yang tersebar luas di laman sosial. Juga dikenali sebagai Sister Sabria dimana kerja-kerja amal yang dilakukannya menyenangkan ramai rakyat Kanda khususnya di Montreal. Secara singkatnya, Sabariah membuka rumah perlindungan wanita yang diberi nama sebagai “Our Second Home” di rumahnya sendiri. Sabariah juga membantu dengan memasak makanan untuk beberapa buah masjid dan beberapa buah gereja tanpa mengira agama dan bangsa.