GLAM Update Untuk Fall 2017 Couture Week - Page 2 of 8 - Glam Malaysia

GLAM Update Untuk Fall 2017 Couture Week

Extravagant merupakan perkataan yang sesuai tatkala menerangkan Minggu Fesyen Adi Busana di Paris baru-baru ini dan saban musim pereka-pereka fesyen tidak pernah mengecewakan lagi dengan koleksi mereka.

 

Musim ini juga menampakkan beberapa kedatangan baru kepada jadual Couture Week dengan penambahan seperti Rodarte dan Proenza Schouler untuk koleksi Spring 2018 mereka.

 

Couture Week juga merupakan peluang buat pereka fesyen untuk bereksperimen dengan konsep-konsep yang mungkin mereka enggan gunakan dalam koleksi ready-to-wear mereka dan honestly kami tidak kisah pun jika mereka menerapkan konsep adi busana ke dalam koleksi sedia pakai mereka.

 

GLAM menyenaraikan koleksi-koleksi yang menambat hati fesyen kami sepanjang Fall 2017 Couture Week ini:

2 of 8

ATELIER VERSACE

Versace juga nampaknya ingin mencuba sesuatu yang baru untuk koleksi mereka kali ini cuma konsep yang digunakan adalah konsep yang sukar untuk dikaitkan dengan rumah fesyen tersebut: less is more. But it worked!

 

Koleksi Versace kali ini dipersembahkan secara tertutup di butik Versace yang menampilkan ceraian-ceraian yang menawan dan screams  Gadis Versace. Versace juga menggunakan pendekatan privasi untuk koleksi ini sehinggakan beberapa ceraian tidak ditampilkan sewaktu persembahan kepada media ini.

 

Buat pertama kali juga mereka menampilkan ceraian menggunakan teknik cetakan 3-D untuk koleksi ini.