Debut Sekuntum Oleh Sharifah Rose Buat Semua - Glam Malaysia

Debut Sekuntum Oleh Sharifah Rose Buat Semua

1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Berilhamkan keyakinan bahawa perjalanan hidup bisa berkembang mekar tanpa batasan, Sharifah Rose tampil dengan jenama tudung sulungnya, SEKUNTUM.

Sempena Bulan Hijab Sedunia Februari baru-baru ini, 22 Februari 2020, pelakon dan model terkenal, Sharifah Rose, telah melancarkan koleksi tudung di bawah label fesyennya, SEKUNTUM. Sebagai nama baru di dalam ruang pasaran bernilai $277 Billion ini, SEKUNTUM menanam matlamat untuk memberi fokus buat generasi muda untuk mengutamakan self-love dan self-growth. Ianya bak peringatan bahawa setiap insan itu bisa berkembang mekar secara tersendiri, kerana hala tuju dan perjalanan hidup masing-masing adalah berbeza dan tersendiri.

Menerusi koleksi pertamanya, ‘Upstairs Farmers Market’, Sharifah menggamit semula memori zaman kanak-kanaknya ketika di pasar tani. Ibu dan nenek bergesa untuk membeli hasil tanian segar, kehangatan manja mentari pagi menyinari kulit dan haruman semerbak dari lambakan bunga-bungaan yang mengisi ruang udara. Kenangan ini diabadikan dalam rekaan pada tudung menerusi pemilihan warna dan hiasan motif hijau pekat dan merah jambu debu, menghembuskan aura kesegaran sayuran dan bunga-bungaan.

See also
LV Monogram Jacquard Denim Koleksi Ikonik Terkini