GLAM Deko Diari – Instalasi Fesyen dan Seni

Galeri DEKO, GLAM DEKO

GLAM Deko Diari – Instalasi Fesyen dan Seni

1974

Instalasi indah oleh COS X Swine Studio

 

Bersempena acara Salone Del Mobile 2017, tidak hanya jenama yang membawakan seleksi perabot dan barangan hiasan kediaman yang turut serta. Kali ini jenama pakaian COS berkolaborasi bersama sebuah studio yang berpangakalan di kota London, Studio Swine untuk mempersembahkan New Spring. COS merupakan jenama yang berada di bawah payung yang sama dengan jenama fesyen streetwear lain seperti H&M dan Monki.

 

Edisi sempena minggu rekaan tahun ini menampilkan Cos dan Studio Swine membawakan ilham arkitek dari Jepun, Azusa Murakami bersama artis Britain, Alexander Groves yang bakal dipersembahkan di lokasi istimewa, Cinema Arti yang terletak di Central Milan. Gabungan dua insan berjiwa kreatif ini memaparkan rekaan yang bersifat immersive dan merangsang pelbagai deria, sesuai dengan tajuk yang dipilih yakni New Spring.

 

Sepanjang berlangsungnya acara Salone sehingga April 9, para pengunjung boleh melihat sendiri instalasi ini dengan spanjang minggu. Menariknya, arca ini bakal menjadi titik fokal persembahan dengan ketinggian mencecah enam meter tinggi dan dihasilkan sepenuhnya menggunakan aluminium yang didapati dari proses kitar semula.

 

Dipercayai kedua pereka ini mengambil inspirasi dari persekitaran kota yang banyak dipengaruhi elemen rekaan selain nilai sejarah yang terkandung buat kota utama dunia ini.”Kami terus tertarik tatkala melihatkan candelier Murano yang rata-rata menjadi pilihan menghiasi kediaman peribadi dan istana lama di sekitar bandar Milan ini. Secara tidak langsung ia menjadi titik tengah pada rekaan struktur New Spring,” kongsi wakil Studio Swine.

 

1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Your email address will not be published. Required fields are marked *