John Legend & Chrissy Teigen Beli Kediaman Baru Dengan Floating Garden - Glam Malaysia

John Legend & Chrissy Teigen Beli Kediaman Baru Dengan Floating Garden

John Legend dan Chrissy Teigen telah membuat pelaburan hartanah yang agak ketara pada tahun ini. Kurang sebulan selepas berita pasangan selebriti itu membeli kediaman triplex di Manhattan bernilai $7.7 juta di mana mereka turut memiliki penthouse di bangunan yang sama, kini keduanya telah membeli sebuah lagi kediaman gaya kontemporari di West Hollywood bernilai $5.1 juta.

Menurut Variety, kediaman baru itu terletak tidak jauh dari kediaman yang mereka diami ketika ini, dan mempunyai empat bilik tidur dan empat bilik mandi berkeluasan 3440 kaki persegi. Rumah yang baru dibina ini mempunyai bahagian luar dengan binaan kaca dan kayu yang indah, dan merujuk sebagai “moden organik.” Ruang tamu utama mempunyai ruang lantai terbuka, dan dapur menjadi satu titik fokus yang jelas, dengan dapur pulau dengan marmar serta kabinet yang mengambil ilham Eropah.

Satu set tangga kayu terapung menuju ke tingkat dua, di mana suite utama diibaratkan sebagai oasis dengan palet warna neutral, dan mempunyai balkoni peribadinya sendiri. Salah satu keistimewaan rumah ini adalah floating garden yang terletak di tingkat dua dan dilengkapi dengan sistem pengairan bahagian bawah. Selain itu, bahagian luar turut dilengkapi dengan outdoor fireplace dan kolam spa berukuran sederhana.

Walaupun pasangan ini baru membeli kediaman baru dan memiliki rumah di Beverly Hills (yang berharga $14.1 juta pada tahun 2016), pasangan ini melakukan kuarantin dengan dua anak mereka, Luna dan Miles, di sebuah rumah yang mereka sewa di Malibu.