Citarasa Nipah Kini Kembali! - Glam Malaysia

Citarasa Nipah Kini Kembali!

1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Citarasa Nipah Kini Kembali Dengan Pameran Warisan Masakan Pelbagai Malaysia

EQ kembali dengan Citarasa Nipah, bufet pelbagai hidangan tradisional Malaysia yang lazat.Citarasa Nipah menampilkan citarasa kampung klasik yang diambil dari resipi warisan terpelihara dan disediakan di bawah pengawasan Chef de Cuisine EQ, Chef Ali.

Dari 3 April – 1 Mei 2022, tetamu boleh menikmati rendang daging lebaran, siakap tiga rasa nusantara dan serawa durian selera timur. Dengan pelbagai jenis hidangan, Citarasa Nipah adalah pilihan ideal untuk keluarga, perjumpaan korporat dan perjumpaan dengan rakan-rakan.

Nikmati lauk enak seperti  kerabu limau bali, udang harimau dan kacang, serta makanan laut yang menggoda di bahagian beku yang merangkumi pelbagai pilihan segar tiram, kerang, udang harimau, kerang dan banyak lagi. 

Kambing golek yang lazat dan kegemaran semua, lebih enak terdapat di kawasan bufet utama dengan hidangan seperti ayam goreng mamu, gulai daging masak lemak cili padi, udang gulai nyonya dan asam pedas. Chef Ali’s signature iaitu kambing masak beriani ialah satu lagi kegemaran popular dengan potongan kambing yang lembut dimasak dennen campuran rempah ratus dan diiringi dengan nasi beriani dan dal sayuran.

See also
Rutin Kecantikan Blake Lively