Chris Evans Dan Alba Baptista Selamat Disatukan - Glam Malaysia
Chris Evans & Alba Baptista Disatukan Dalam Majlis Perkahwinan Intim

Chris Evans Dan Alba Baptista Selamat Disatukan

Bintang Captain America, Chris Evans dilaporkan telah pun menamatkan zaman bujangnya dengan mengahwini teman wanita, Alba Baptista pada hujung minggu lalu.

Memilih tarikh 9 September, majlis perkahwinan Chris Evans dan aktres kacukan Portugal-Brazil itu diadakan di kediaman mereka di Boston, Massachusetts. Menurut satu sumber, ia berlangsung secara tertutup dan dikawal rapi.

isteri Chris Evans Alba Baptista

Foto: Instagram

Para tetamu diminta menandatangani perjanjian yang tidak membenarkan mereka mendedahkan sebarang butiran kepada umum. Malah mereka juga tidak dibenarkan membawa masuk telefon bimbit.

Pasangan itu hanya menjemput ahli keluarga dan kenalan rapat untuk meraikan hari bahagia mereka. Antara tetamu dari kalangan selebriti adalah barisan pelakon Marvel termasuk Robert Downey Jr., Chris Hemsworth dan Jeremy Renner.

Percintaan Rahsia Chris Evans & Alba Baptista

Aktor berusia 46 tahun dan aktres berumur 26 tahun itu dikaitkan buat kali pertama pada November 2022. Sumber terdekat mendedahkan pada ketika itu bahawa mereka telah pun menjalin percintaan selama lebih setahun.

“Mereka benar-benar dilamun cinta. Chris tidak pernah sebahagia ini. Hubungan mereka berada di tahap serius. Keluarga dan rakan-rakan Chris amat menyukai Alba,” katanya.

Hanya selepas beberapa jam berita percintaan mereka tular, pasangan itu dirakam berpimpin tangan ketika meluangkan masa bersama di Central Park.

Tidak banyak diketahui tentang hubungan mereka, namun Chris Evans tidak segan mempamerkan rasa cintanya di media sosial. Dia meninggalkan emoji canda pada hantaran Instagram Alba Baptista tidak lama selepas percintaan mereka tersebar.

Chris Evans

Foto: Page Six

Walaupun nama Alba Baptista tidak gah di Malaysia, aktres ini bukanlah calang-calang. Merupakan anak kepada pasangan jurutera dan penterjemah, dia fasih bercakap dalam lima bahasa: Portugal, Inggeris, Jerman, Perancis dan Sepanyol.

Bintang kelahiran Lisbon ini terkenal dengan peranannya dalam filem Mrs. Harris Goes To Paris dan pernah memenangi beberapa anugerah termasuk Europian Shooting Star Award pada Festival Filem Berlin dan Best Actress pada Festival Ibérico de Ciné.

Alba Baptista juga dinamakan sebagai salah seorang daripada Top 10 Breakout Stars of 2020 oleh IMDb. Selain berlakon, dia juga menyumbang dari segi usaha kemanusiaan kepada sebuah rumah anak yatim di Kemboja.

 

Foto: People

Baca: Di Sebalik Majlis Perkahwinan Penuh Tradisi Barbara Palvin & Dylan Sprouse