4 Tahun Menyepi, Evanescence Kembali Dengan Better Without You - Glam Malaysia
4 Tahun Menyepi, Evanescence Kembali Dengan Better Without You

4 Tahun Menyepi, Evanescence Kembali Dengan Better Without You

Sedekad lalu adalah waktu yang ‘hening’ buat kumpulan rock alternatif, Evanescence.

Pernah bergelar kumpulan muzik popular dengan lagi hit seperti My Immortal dan Bring Me To Life, Evanescence menyepi selama bertahun-tahun tanpa sebarang lagu mahupun album baharu sejak 2017.

Malah muzik mereka juga tidak berjaya memasuki mana-mana  carta sejak 2011, menyebabkan timbulnya spekulasi bahawa kumpulan ini telah berpecah.

Namun ternyata semua itu tidak benar! Kumpulan ini baru sahaja membuat comeback dalam industri dengan lagu Better Without You pada 5 Mac lalu.

Ia merupakan single keempat daripada album terbaharu mereka, The Bitter Truth yang bakal dilancarkan pada 26 Mac 2021.

Mereka turut mempersembahkan satu lagu berjudul Wasted On You buat tatapan peminat ketika menjadi tetamu dalam rancangan Jimmy Kimmel Live baru-baru ini.

Terdapat satu lagi lagu, Use My Voice yang merupakan kolaborasi bersama Lzzy Hale dari kumpulan Halestorm dan Taylor Momsen dari The Pretty Reckless.

Peminat di serata dunia terutama United Kingdom dan Eropah ternyata teruja dengan berita mengejutkan ini. Jika bertuah, mereka mungkin berpeluang menonton persembahan secara langsung daripada kumpulan kesayangan mereka.

Evanescence telah mengumumkan tarikh jelajah kembara di United Kingdom dan Eropah pada September dan Oktober akan datang untuk mempromosikan album ini.

Foto: NME

Baca: 10 Pelakon Hollywood Yang Juga Penyanyi

POST A COMMENT