Penampilan Sulung Jennie di Runway Jacquemus Fall 2024
Penampilan Sulung Jennie di Runway Jacquemus Fall 2024

Penampilan Sulung Jennie di Runway Jacquemus Fall 2024

Ahli kepada kumpulan wanita terkenal Blackpink, Jennie telah membuat kejutan di Jacquemus Fall 2024 Show dengan penampilan debutnya untuk pentas runway

Selain daripada aktiviti nyanyiannya, Jennie juga banyak menempa nama menerusi bidang fesyen serta lakonan. Dia tidak asing lagi di dalam industri fesyen lebih-lebih lagi selepas peminatnya memberi gelaran sebagai Human Chanel setelah menjadi duta. Apa-apa sahaja yang digayakan olehnya juga akan menjadi tular dan trend di dalam dunia fesyen menjadikannya dia salah satu ikon fesyen. Jennie juga menjadi salah seorang jemputan Met Gala pada tahun ini dan itu merupakan kemunculannya yang kedua di Met Gala. Selebriti itu memakai busana yang direka khas untuknya oleh pereka Alaïa dan kelihatan sangat elegan di majlis itu.

Jennie Sebagai Duta Jenama Terkenal

Jennie juga merupakan duta kepada jenama Chanel dan Calvin Klein. Selain daripada menjadi duta fesyen, selebriti terkenal Korea ini juga sudah beberapa kali bekerjasama dengan jenama Korea Selatan, Gentle Monster untuk koleksi mereka seperti Jentle Home, Jentle Garden dan yang terbaru, Jentle Salon.

Kemunculan Jennie Di Pertunjukkan Fesyen Jacquemus 2024

Pada petang pertunjukkan Jacquemus di Capri, Itali, yang turut menyambut ulang tahun ke 15 itu, Jacquemus telah serba-sedikit memberi petunjuk bahawa Jennie mungkin bukan sekadar datang ke pertunjukan sebagai tetamu. Laman portal fesyen antarabangsa, Style Not Com juga berkongsi bahawa Jennie kelihatan muncul di raptai pertunjukkan itu bersama model-model Jacquemus yang lain. Jacquemus juga berkongsi di media sosial, gambar selebriti itu mengenakan sepasang gaun merah sebagai tanda countdown sebelum mulanya pertunjukan fesyen itu.

Jennie yang tidak muncul di barisan hadapan jemputan ketika pertunjukan bermula membuatkan peminatnya rasa lebih ingin tahu. Dan akhirnya dia muncul dengan gaun hitam elegan dipadankan dengan kasut corak kuda belang dan clutch Capri berwarna biru untuk menutup Jacquemus Fall 2024 Show. Selain daripada Jennie, rakan baiknya yang merupakan model Shin Hyun-ji juga membuat penampilan di pertunjukan fesyen itu.

jennie jacquemus

Hubungan persahabatan Jennie dan pereka jenama itu, Simon Porte Jacquemus, bukanlah sesuatu yang baharu. Selebriti global itu pernah menghadiri beberapa pertunjukan Jacquemus sebelum ini, untuk menyokong rakannya dan mereka juga pernah kelihatan berkongsi gambar bersama.