OBSESI GLAM: Julita Jalil - Glam Malaysia

OBSESI GLAM: Julita Jalil

GLAM selongkar citarasa gaya peribadi Julita Jalil, Produser tempatan.
 

juita jalil

 

Item paling penting di dalam almari pakaian anda?
 
Setiap wanita yang bercita-cita mahu menceburkan diri dalam bidang perhubungan awam perlu mendapatkan sut yang bagus. Ia penting kerana ada mesyuarat formal yang perlu kita hadiri. Sepasang sut yang elok haruslah sempurna potongan serta jahitannya. Selain itu, pilihan gaun indah juga penting agar sentiasa ada pilihan untuk ke acara glamor pada sebelah malam. Ceraian denim serta baju seperti blaus serta kemeja pula untuk padanan acara tidak formal.

 

Nasihat fesyen buat yang mahu menceburkan diri dalam dunia perhubungan awam?
 
Sarungkan ceraian yang mampu memberikan anda keyakinan diri yang tinggi serta masih memancarkan stail fabulous! Bukan harga pada tag itu yang penting, kerana mungkin dengan baju yang berharga RM50 mampu memberikan anda gaya yang cukup mewah. Jangan pula beli baju RM1,000 tapi menampakkan anda seperti membelinya di pasar lambak.

See also
"Shades Of Red", Giorgio Armani Tampilkan Koleksi Lunar 2021

[soliloquy id=”52714″]

 

Kongsi bersama gaya harian yang paling sempurna buat anda?
 
Kalau tiada temujanji saya saya suka padankan baju kemeja kapas putih dengan seluar denim. Kasut Dr. Martens pula sebagai pelengkap gaya. Selain itu pilihan Shalwar Kameez pula memberikan gaya sempurna dari siang hingga ke malam. Tapi yang penting sekali adalah telefon mobil yang sentiasa ada di tangan. Ia aksesori paling penting dalam kerjaya saya.

 

Ready made atau made-to-measure?
 
Jarang saya dapat puaskan diri dengan membeli ceraian seperti sut atau jaket terus daripada rak fesyen di butik. Maka saya lebih selesa dengan perkhidmatan bespoke. Ia terletak lebih elok pada badan serta punya rasa selesa yang lebih baik berbanding dengan yang tergantung di rak fesyen. Jika membeli belah, saya suka cari yang menawarkan sesuatu yang tidak dapat saya katakan tidak!