Koleksi Khoon Hooi Terbaharu Untuk Luruh/Sejuk 2023

Khoon Hooi Lancarkan Koleksi Terbaharu Untuk Luruh/Sejuk 2023

Sejarah budaya pop tidak akan lengkap tanpa menyebut era Golden Hollywood yang ikonik. Untuk musim luruh/sejuk 2023, Khoon Hooi membawa kami mengembara kembali ke tahun 50-an. Koleksi Khoon Hooi kali ini bermain dengan tema “Lights Camera Action”. 

Khoon Hooi, satu label pakaian majlis moden yang diasaskan pada tahun 1999 oleh pereka Malaysia Khoon Hooi. Jenama ini menyajikan kemewahan baharu kepada wanita di seluruh dunia. Jenama ini menggabungkan ketukangan mewah dengan pendekatan artisanal, yang terkenal dengan teknik sulaman yang rumit.

Setiap bahagian busana ini dibuat dengan permainan yang kuat pada siluet, corak dan warna. Jenama ini telah berdagang di Paris Fashion Week sejak 2010. Reka bentuknya telah dipakai oleh selebriti Hollywood pada tayangan perdana filem dan musim anugerah penting.

koleksi khoon hooi

Koleksi Khoon Hooi Untuk Musim Luruh /Sejuk 2023

Koleksi Khoon Hooi kali ini menampilkan inspirasi yang berbentuk siluet pada tahun 50-an dan 60-an. Dalam koleksi ini juga, ia mempunyai pelbagai corak seperti draping, cape, peplum dan banyak lagi. Lihat di bawah untuk tahu dengan lebih lanjut.

See also
Jatuh Cinta Di Tempat Kerja Edisi Hollywood

1. Bella

koleksi khoon hooi

Lihatlah dress taffeta di dalam warna Forest ini. Anda akan terpesona dengan lengan berbentuk seperti kambing yang berinspirasikan reben yang beraksen dengan hiasan kristal. Busana ini juga mempunyai butiran yang menarik perhatian dan dipadankan dengan siluet berbentuk pensel yang kemas.

2. Lupita

Diperbuat daripada labuci berlapis pada fabrik taffeta, gaun tanpa tali ini didatangkan dalam bentuk seperti kepompong yang menampilkan reka bentuk seperti peplum yang memanjang ke belakang.

Butiran puffy dipadankan dengan bahagian atas korset yang dipasang dan bahagian bawah yang diperkemaskan. Rona Wallis Blue yang sangat cantik sememangnya tidak dapat dinafikan.

3. Marilyn

Dihasilkan daripada Duchess Satin dalam Violet, dress tanpa tali di bahu ini sangat memukau. Busana yang panjang cecah ke lantai ini, bermula dengan bahagian atas korset yang menampilkan draping simetri pada kedua-dua lengan.

Ia juga memberikan ilusi busur dari belakang dress. Skirt berbentuk pensil itu dihiasi dengan hiasan kristal dan lengkap dengan slit di bahagian hadapan.

See also
Versace Tidak Akan Menunjukkan Koleksi Couture Mereka Lagi

4. Audrey

Pancaran kecanggihan pada busana ini tidak seperti yang lain. Dibuat dalam gaun taffeta dalam Noir klasik, dress ini dihiasi sepenuhnya dengan butiran kristal yang menarik perhatian.

Tali reben grosgrain yang panjang membentuk dalam bentuk V di bahagian belakang, menambah extra flair pada busana ini. Dress ini lengkap dengan poket di sisi dan di celah belakang.

5. Tilda

Diperkenalkan dalam warna limau yang menusuk, outerwear ini dipasang di pinggang dan melebar ke bahagian bawah.

Bahagian round-neck itu menampilkan lengan yang sepadan dan bukaan yang dihiasi dengan pelbagai butang kristal. Ia juga diikat dengan tali pinggang gesper brocade yang boleh ditanggalkan.

Siluet Dan Warna Palet Dalam Koleksi Khoon Hooi 2023

Koleksi ini menampilkan siluet dari tahun 1950-an dan 1960-an, menampilkan campuran garis A-line dan bentuk yang dipasang. Koleksi ini termasuk gaun midi yang dipotong di bawah lutut dan gaun panjang ke lantai dengan garis leher yang terkenal.Bukan itu sahaja, koleksi ini mempunyai elemen asimetri seperti half-skirt dan high-low juxtapositions.

Selain itu, koleksi ini juga merujuk kepada karung nostalgia dan pakaian yang diambil dari era itu, dengan sentuhan kontemporari seperti capes, draping dan ruffle dan banyak lagi.

See also
6 Jenis Denim Harus Milik!

Selain daripada hitam dan putih klasik, palet warna juga terdiri daripada campuran warna yang kaya dan terang termasuk ungu, hijau dan kuning.

koleksi khoon hooi

Jenis Fabrik dan Perhiasan Dalam Koleksi Khoon Hooi 2023

Koleksi ini menampilkan fabrik taffeta dan brokat, tetapi kini lebih memfokuskan pada bahan fil-coupé dan lamé yang rumit untuk retro glamour. Velvet digunakan untuk tampak keanggunan dan bunga mawar digunakan dalam pelbagai bentuk.

Ia seperti draping di bahagian depan korset, cetakan pada pakaian, dan kerongsang tunggal yang berfungsi sebagai sentuhan kemasan yang sempurna.

Busur juga digunakan pada tali pinggang atau dibuat pada garis leher dan lengan. Hiasan kristal khas Khoon Hooi menyerlahkan rupa, dengan penampilan yang kukuh pada keseluruhannya.

koleksi khoon hooi

Artikel Berkaitan : Ralph Lauren Lancarkan Koleksi Polo Original Untuk Luruh/Sejuk 2023