Bersedia untuk Musim Panas Dengan 5 Rawatan Ini - Page 2 of 6 -
Bersedia untuk Musim Panas Dengan 5 Rawatan Ini

Bersedia untuk Musim Panas Dengan 5 Rawatan Ini

2 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pengelupasan

Bersedia untuk Musim Panas Dengan 5 Rawatan Ini

Langkah pertama yang perlu anda ambil untuk bersiap sedia untuk musim panas iaitu exfoliate. Prosedur ini melibatkan membuang semua sel mati yang terkumpul dalam lapisan pada kulit anda dan mencipta tekstur yang licin dan rupa yang segar. Dengan cara ini anda membuka jalan untuk produk pelembap meresap lebih dalam ke dalam kulit dan menjadikannya segar dan sihat.

Tidak kira apa jenis kulit anda, penting untuk bersikap lembut semasa menggunakan produk scrub. Kebanyakan individu memilih krim dan skrub yang mengandungi bahan semula jadi untuk mengelakkan sebarang masalah kulit yang berpotensi, seperti gatal-gatal atau kemerahan. Selepas anda melakukan pengelupasan, anda boleh mengeluarkan bulu-bulu yang tidak diingini untuk mendapatkan kulit yang licin bab sutera.

Sebagai contoh, daripada banyak kaedah yang ada, penyingkiran bulu elektrolisis adalah antara yang paling popular kerana ia sangat serba boleh. Ia boleh menghalang pertumbuhan rambut baru secara serta-merta dan kekal untuk semua jenis kulit dalam masa yang singkat. Di samping itu, anda boleh menggunakannya di mana-mana bahagian badan, termasuk kening