Kediaman - Ritma Klasik Moden - Page 4 of 6 - Glam Malaysia

Kediaman – Ritma Klasik Moden

Adaptasi gaya klasik moden, pereka Mohd Noor mengadun keindahan ruang lebih 'bernyawa' dan berkarakter. Percaturan ruang kediaman diinspirasikan oleh ilham seni bina yang tercipta. Pereka bentuk dalaman, Mohd Noor dari Ruang Design mengutamakan fungsi seiring aspek dekorasi dalam mengungkapkan kehebatan ruang.

Slide untuk lihat gambar. 

4 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

 

Memanjat binaan dua anak tangga dari ruang tamu ke ruang makan, meja kayu padu hitam pekat mendominasi. Rekaan kaki meja  berbentuk ‘X’ menonjolkan identiti pereka yang ingin tampil berbeza. Kerusi lapan tempat duduk, lengkap berfabrik ungu gelap membiaskan mood elegan bergaya klasik.

Menurut Mohd Noor, “Setiap perabot direka khas untuk disesuaikan dengan saiz kediaman. Antaranya sofa di ruang utama. Biarpun saiznya dikecilkan berbanding sofa biasa, namun keselesaan masih diutamakan. Bagi memastikan kepuasan pelanggan, mock furniture akan dihantar terlebih dahulu bagi memastikan pemilik berpuas hati dengan saiz, reka bentuk dan material yang dipilih. Kemudian barulah proses akhir reka bentuk disiapkan.”

POST A COMMENT