Selebriti Asia Menembusi Pasaran Antarabangsa - Page 2 of 4 - Glam Malaysia

Selebriti Asia Menembusi Pasaran Antarabangsa

Negara serumpun Malaysia dan Indonesia telah melahirkan bakat-bakat besar yang membanggakan. Silih berganti saat filem Crazy Rich Asians ditayangkan, billboard Mile 22 mula naik dipinggir jalan. Kini nama Henry Golding dari Malaysia dan Iko Uwais dari Indonesia mula dikenali dunia.

 

Siapa tidak mengimpikan mahu melebarkan sayap sehingga peringkat Antarabangsa. Setiap ahli seni pasti mahu menggapai bintang namun sayangnya hanya terkandas separuh jalan.

 

Hollywood ternyata mengungguli dunia dalam industri hiburan dan anda yang berjaya menempa nama di situ bakal mengubah hidup lebih terjamin. Industri perfileman atau hiburan yang sentiasa berkembang maju membuka ruang kerjaya yang unggul terutama bagi anda artis daripada Asia Tenggara.

 

Michelle Yeoh satu-satunya pelakon berasal daripada Perak, Malaysia yang dibanggakan. Namun dia menempa nama sebagai pelakon di Hong Kong sebelum melebarkan sayap ke Hollywood.

 

Bukan semua orang bertuah untuk mendapat tempat di peringkat Antarabangsa kerana persaingan yang sengit perlu dilalui. Sementelah sebagai pendatang, memang sukar mencuri hati penerbit dan pengarah serta pihak media di Negara barat itu.

2 of 4

Iko Uwais

 

Iko memperkenalkan pencak silat di Hollywood

 

Kehebatan seni mempertahankan diri Iko Uwais menerusi filem Merantau dan The Raid telah menambah hati pembikin filem Hollywood dan menawarkan peranan di dalam filem Mile 22 lakonan disamping Mark Wahlberg.

 

Lebih membanggakan, Iko Uwais mengangkat pencak silat menerusi filem aksi tersebut. Malah, Iko Uwais dan kumpulannya yang mengkrafkan babak aksi filem Mile 22. Begitulah bangganya Negara Indonesia dengan memuncaknya nama Iko Uwais dipersada antarabangsa.

 

Terkini, Iko Uwais sedang melanjutkan menggambaran Wu Assassins untuk Netflix dan diharap mampu melihatnya di layar perak dengan aksi pencak silatnya.