Selena Gomez Sarung Baju Yang Sama Beberapa Kali, Sustainability to go! - Page 2 of 3 - Glam Malaysia
Selena Gomez

Selena Gomez Sarung Baju Yang Sama Beberapa Kali, Sustainability to go!

Jarang sekali melihat selebriti antarabangsa menyarung busana yang sama di khalayak ramai. Dan, kebiasannya dahulu jika mana-mana selebriti berperangai sebegini, pasti akan dikritik teruk. Namun, Selena Gomez membuktikan pemikiran sebegitu salah. 

Selena Gomez, Puteri Pop Idola Masa Kini

Bukan setakat Selena Gomez, Kate Middleton juga antara yang sering mengulangi baju yang pernah dipakainya. Terima kasih kepada mereka berdua. Sekurang-kurangnya mereka tahu erti pentingnya kelestarian alam dan mendidik orang ramai untuk rajin mengitar semula pakaian mereka. 

https://www.instagram.com/p/BmOIa49Ag0k/

Salah satu look yang menjadi ingatan ramai adalah tatkala Selena Gomez menyarung Selena Slip Dress daripada Coach pada tahun 2018. Ia merupakan koleksi kolaborasinya bersama jenama fesyen ini, tidak hairan jika dikatakan ianya merupakan gaun kegemaran dia. Dan sewaktu itu, kolaborasi ini agak hit dan menarik perhatian ramai. 

https://www.instagram.com/p/BnH7WPsA60x/

Beberapa kali dia dilihat menyarung gaun ini. Pertama, dia dilihat tampil menyarung tatkala beraksi di poster kempen Coach. Kemudian, dia dilihat menyarungnya lagi di dalam kempen berbentuk video. 

https://www.instagram.com/p/BnTidGxhQdD/

Setelah itu, dia turut disarungkan dress ini untuk digayakan tatkala dia menjadi wajah muka hadapan majalah Elle. Tidak lama selepas itu, dia dilihat keluar dikhalayak ramai menyarungkan gaun pendek yang sama di sekitar sesi meet & greet bersama peminatnya. 

Selena Gomez

Gambar: Pinterest

Bukan itu sahaja, ayuh kita tengok beberapa look puteri kesayangan ramai, Kate Middleton, yang turut popular dengan cedokan gaya fesyen berulang ini. Dia turut dikatakan menyarung busana yang sama lebih berpuluh kali!

Kate Middleton Menyarung Busana Berulang

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

#2 Menyarung suit putih di tiga acara berbeza dengan paduan inner berlainan (Tahun 2022)

Selena Gomez