Truly Embrace by the Land and Sea

Gaya Hidup

Truly Embrace by the Land and Sea

1305

Gambar : The Kasturi Resort Cherating

 

Lupakan sekejap hiruk pikuk kota dan alihkan tumpuan anda kepada resort yang paling IN di Malaysia. Berlabuh megah di persisiran pantai Timur Semenanjung Malaysia, Kasturi Resort Cherating pastinya tempat inap yang mesti anda kunjungi.

Yusairi Fitri berkongsi 10 alasan mengapa resort mewah ini wajib ada dalam checklist anda.

Sarapan seperti seorang Raja– Jelas, ya, sarapan biasanya terdiri daripada seleksi menu tempatan yang lazat. Restoran di The Kasturi mengambil isyarat dari memasak tempatan, dan sumber berdekatan. Ia segar. Menu berubah mengikut musim dan apa yang anda perlu lakukan adalah membuat pesanan, chef berbakat bersedia memenuhi pemintaan anda.

Keamanan, ketenangan dan privasi – Satu kata yang bisa penulis ungkapkan apabila bermalam di sini, iaitu ketenangan. Dengan vila peribadi yang luas, tetamu dapat menikmati suasana percutian yang eksklusif. Ia mungkin hanya apa yang anda cari dalam percutian hujung minggu yang tenang.

 

Perkhidmatan Peribadi – Dengan tetamu yang lebih sedikit daripada hotel, penginapan dapat memberi anda pengalaman yang lebih personal. Dikepung alam semula jadi yang tidak terusik, konsep reka bentuk resort ini semestinya mementingkan kelestarian alam.

Pengalaman berkelas antarabangsa – Anda hanya perlu memandu hanya kurang dari lima jam dari Kuala Lumpur untuk sampai ke destinasi. Tidak perlu penat untuk terbang jauh, Cherating adalah destinasi yang hebat dan menarik. Pendek kata pengalaman bercuti seperti diluar negara juga bisa diperolehi di sini.

Percutian Romantik Sempurna – Buat anda yang ingin berbulan madu, The Kasturi Resort adalah sempurna buat anda. Dengan pakej disediakan anda akan bisa menikmati satu pengalaman sepanjang hayat dan tetamu anda juga turut menikmati pengalaman hebat ini bersama-sama.

Keselamatan – Tiada kompromi. Resort yang dikawal 24 jam ini dilengkapi dengan sistem keselamatan yang ketat. Anda tidak perlu bimbang akan keselamatan diri apabila bermalam di sini. Tetapi sebelum melelapkan mata, jangan lupa untuk memastikan pintu sentiasa dikunci.

 

Hayati Budaya Tempatan – Terperuk di resort juga tidak baik untuk anda. Apa kata hidupkan enjin kereta dan pandu sekitar bandar berdekatan dan kenali kawasan yang menarik perhatian pelancong. Semak tarikh percutian anda, jika bernasib baik anda mungkin dapat menyertai aktiviti keraian lokal.

Aktiviti Tambahan – Kekal aktif sewaktu bercuti adalah baik untuk kesihatan. Selain bersenam di gimnasium, cadangan GLAM, pelbagaikan aktiviti anda seperti berbasikal, mendaki, memancing, sukan atau terokai alam semula jadi.

Kemewahan reka bentuk – Tidak hanya menawarkan pengalam bercuti yang indah, anda juga di jamu dengan reka bentuk resort yang luar biasa. Setiap chalet di resort ini terletak di sepanjang pantai dengan chalet individu, masing-masing dengan kolam renang peribadi, menghadap ke pantai dan laut. Chalets mengingatkan seni bina Melayu tradisional, tetapi mempunyai ungkapan A-frame yang moden dengan bumbung seperti origami dilipat. Menghadapi pantai, dan disokong oleh hutan, ini adalah alam semula jadi yang terbaik: anda memasuki pintu anda melalui hutan, dan kemudian menghadap muka dengan pantai sambil berjalan di dek. Bangunan utama adalah struktur terakhir di sepanjang jalan hutan, dan di sinilah restoran, bar, lounge, kemudahan kecergasan, spa, bilik mesyuarat dan kolam utama ditempatkan. Berjalan atau menunggang di sepanjang laluan tinggi adalah pengalaman yang sebenar. Bangunan utama juga mempunyai enam suite untuk anda yang lebih suka berada dekat dengan kemudahan, tetapi masih mahu pemandangan laut yang tidak terbatas.

Nilai Besar – Nikmati pengalaman unik yang ditawarkan resort mewah ini dengan nilai yang tidak bandingan. Jadi usah lepaskan peluang untuk menyertai aktiviti  melepaskan anak penyu ke laut,  “You don’t need superpowers to be someones hero”. Lakukannya bersama Rimbun Dahan Turtle Hatchery

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *