Kembali Bercinta, Bunga Citra Lestari Selangkah Menuju Bahagia - Glam Malaysia
Kembali Bercinta, Bunga Citra Lestari Selangkah Menuju Bahagia

Kembali Bercinta, Bunga Citra Lestari Selangkah Menuju Bahagia

Genap tiga tahun pemergian Ashraf Sinclair, Bunga Citra Lestari akhirnya terbuka hati untuk menjalin hubungan baru.

Sambutan ulang tahun ke-40 tahun Bunga Citra Lestari baru-baru ini menjadi perbualan hangat netizen Indonesia apabila penyanyi dan aktres tersohor itu kelihatan begitu mesra dengan seorang jejaka tampan.

Menerusi foto dan video yang tular di TikTok, dia kelihatan amat teruja menyambut ulang tahun kelahirannya secara tertutup di sebuah pusat hiburan ditemani rakan-rakan. Sewaktu ingin meniup lilin di atas kek, penyanyi itu dilihat menarik tangan seorang jejaka untuk berada lebih dekat di sisinya. Jejaka itu dikenal pasti sebagai Tiko Aryawardhana

Foto: Tribunpalu

Siapakah Kekasih Baharu Bunga Citra Lestari?

Tiko Aryawardhana dikhabarkan seorang duda anak tiga yang bekerja dalam bidang pengurusan kewangan di sebuah bank terkemuka di Indonesia. Dia bercerai dengan isteri, Arina Winarto pada akhir tahun 2021.

Foto: Tribunsumse

Walaupun ini merupakan kali pertama kelibatnya dirakam dan dikongsi di media sosial, Tiko dilaporkan sering menemani Bunga Citra Lestari ke pelbagai acara umum sejak 2022. Ini termasuk majlis keluarga antaranya ketika sambutan ulang tahun kelahiran ibu bapa penyanyi itu. Dia juga dipercayai sebagai sosok jejaka dalam foto bayang yang dikongsi aktres My Stupid Boss itu sewaktu dia dan anaknya, Noah Aidan Sinclair bercuti ke Universal Studio Hollywood akhir tahun lalu.

Bunga Citra Lestari

Foto: Instagram

Memilih Untuk Mengunci Mulut

Sehingga kini pelantun lagu Cinta Sejati itu masih belum mengesahkan perhubungannya kepada umum. Bagaimanapun perkhabaran ini meletakkan noktah pada spekulasi percintaannya dengan Ariel yang hangat diperkatakan netizen sejak sekian lama.

See also
Hadiah Siti Nurhaliza Buat Peminat Sempena Satu Juta Pengikut Di YouTube

Kehidupan peribadi penyanyi itu mencuri tumpuan ramai peminat terutama selepas suaminya, Ashraf Sinclair meninggal dunia. Aktor terkenal Malaysia dan mencipta nama di Indonesia itu menghembuskan nafas terakhir pada 18 Februari 2020 akibat serangan jantung ketika berusia 41 tahun.

Foto: Instagram

Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 8 November 2008 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Noah yang kini berusia 13 tahun.

 

Foto: Twitter

Baca: Mengenang Cinta Agung Ashraf Sinclair & Bunga Citra Lestari