Ini Yang Perlu Anda Tahu Tentang Peranti Terkini, Samsung Galaxy Tab S9 - Glam Malaysia

Ini Yang Perlu Anda Tahu Tentang Peranti Terkini, Samsung Galaxy Tab S9

Samsung Galaxy Tab S9 mampu memberikan pengalaman premium, lebih daripada sekadar tablet biasa! 

Hadir dengan tiga produk siri galaxy iaitu Galaxy Tab S9, S9+ dan S9 Ultra, ketiga-tiga memiliki paparan Dynamic AMOLED 2X menjamin pengalaman tontonan dan hiburan yang epik dengan kuasa Qualcomm Snapdragon® 8 Gen 2 untuk Galaxy. S Pen terpasang bertaraf IP68 membantu menghidupkan idea pengguna. Dan sebagai siri Galaxy Tab S pertama untuk memperoleh penarafan IP68, siri Galaxy Tab S9 membolehkan pengguna untuk berinspirasi, di dalam dan di luar.

“Tiada peranti seperti Galaxy Tab S9 di pasaran hari ini. Selaku pemerintis sebenar dalam kategorinya, ia adalah peranti yang pertama seumpamanya untuk menyampaikan pengalaman tablet yang paling disukai pengguna dalam satu reka bentuk premium yang lengkap,” kata TM Roh, Presiden dan Ketua Perniagaan Mobile eXperience di Samsung Electronics.

Tambahnya lagi, “Siri Galaxy Tab S9 secara tidak langsung memberikan sumber ilham terbesar buat pengguna.”

Samsung Galaxy Tab S9

Pengalaman Luar Biasa Bersama Siri Samsung Galaxy Tab S9

Tidak kira sama ada menikmati permainan atau menonton video, paparan Dynamic AMOLED 2X 14.6 inci Galaxy Tab S9 Ultra memberikan pengalaman hiburan yang paling mengasyikkan. HDR10+ siri Galaxy Tab S9 menghidupkan kandungan kegemaran dengan pelbagai warna dan kecerahan optimum bagi setiap adegan yang anda tonton di skrin ini. Kadar penyegaran dinamik siri Galaxy Tab S9 melaraskan dari 60 hingga 120Hz secara automatik  untuk mengimbangi keresponsif lancar dengan kecekapan bateri yang telah dioptimumkan. Ciri Eye Comfort juga mengurangkan ketegangan mata dengan cahaya biru yang telah dikurangkan lebih daripada 70 peratus. Ia menghidupkan butiran yang terperinci, menampakkan kandungan seperti fotografi, pelan tindakan, animasi dan banyak lagi dengan jelas sekali. Selain itu, nisbah aspek 16:10 pada tablet ini mampu mempersembahkan kandungan TV dan filem dengan penuh menyeronokkan.

See also
Oh là là! Cuba Sajian Klasik Perancis, Sole Meunière Bersama Ili Sulaiman

Samsung Galaxy Tab S9

Kandungan hiburan pada siri Galaxy Tab S9 dipertingkatkan dengan prestasi audio yang meluas, disampaikan melalui pembesar suara quad 20% yang lebih besar, menurut sistem pembesar suara AKG dan suara imersif Dolby Atmos. Untuk memastikan pengalaman bunyi sinematik, pengguna Galaxy Tab S9 juga diberi pilihan daripada pelbagai tetapan bunyi tersuai sama ada untuk permainan video, mendengar muzik, menerima panggilan video dan banyak lagi. Bagi mereka yang ingin menikmati hiburan mereka di luar rumah, ciri Vision Booster yang inovatif kini hadir pada siri Galaxy Tab S9. Ia secara automatik mengesan keadaan pencahayaan terang dan menyesuaikan diri untuk memastikan skrin kekal terang. Dan dengan Smart Book Cover yang berupaya berdiri sendiri, laraskan peranti kepada orientasi potret atau landskap untuk pengalaman tontonan bebas daripada genggaman tangan.

Siri Galaxy Tab S9 kini lebih canggih berbanding sebelumnya. Setiap peranti dilengkapi dengan Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy, pemproses mudah alih sepantas kilat yang berada dalam telefon pintar terbaharu Samsung. Buat pertama kali pada tablet Galaxy, teknologi ruang wap canggih memudahkan penstriman lasak, permainan atau maraton penyuntingan video. Berikutan kerjasama rapat dengan rakan kongsi peneraju industry permainan, pengguna Galaxy Tab S9 bakal menerima manfaat daripada pengalaman permainan skrin besar yang dioptimumkan. 

Lebih Mudah Dan Cukup Versatil

Samsung Galaxy Tab S9

Setiap peranti Galaxy Tab S9 premium dilengkapi dengan satu-satunya alat tablet yang paling disukai dan diingini oleh pengguna: Galaxy S Pen. Dengan pengalaman menulis pada kertas sebenar, siri Galaxy Tab S9 dan S Pen kini kedua-duanya mempunyai penarafan IP68 untuk rintangan air dan habuk, lantas membolehkan lebih banyak lagi kemungkinan untuk pengguna menghidupkan dan menjiwai sebarang idea dan ilham. S Pen juga boleh digunakan untuk menulis dalam bar carian, pelayar imbas dan kedai aplikasi, manakala ciri pengecasan dua arah baharu memastikan ia mendapat kuasa tidak kira di mana ia menghadap semasa berada dalam buaian simpanannya. Pengguna juga boleh menaik taraf kepada S Pen Creator Edition yang menawar pengalaman yang lebih premium. S Pen Creator Edition direka dengan bahan bertekstur untuk cengkaman yang selesa dan darjah kecondongan yang lebih luas untuk membolehkan penciptaan yang lebih intuitif. 

See also
Samsung Galaxy Z Flip5 Dilancarkan, Kini Tampil Dengan Skrin Depan Lebih Luas!

Paparan mengasyikkan siri Galaxy Tab S9 mencerahkan kesemua projek pengguna dengan penuh teliti dan ketara. Dengan ciri Multi Window, pengguna boleh mengguna sehingga ke tiga aplikasi dalam paparan susuan grid tetingkap mudah laras. Optimumkan penggunaan pelayar imbas, dengan merujuk kepada imej daripada Samsung Gallery di samping mencatit idea dalam Samsung Notes, semuanya secara serentak dalam satu paparan. Manfaatkanlah ciri Pop-Up View, dengan menggunakan aplikasi dalam tetingkap terapung sambil masih menunjukkan skrin utama penuh.

Apabila mengembara atau bekerja semasa dalam perjalanan, Book Cover Keyboard dan ciri DeX Mode siri Galaxy Tab S9 menawarkan pengalaman-guna desktop dengan kemudahan penuh tablet mudah alih. Sudut darjah mudah laras Book Cover keyboard dan pad kekunci bercahaya belakang memberikan pengalaman seperti PC yang ringan. Sementara itu, ciri DeX Mode mempunyai kursor yang mudah diikuti, ciri saiz semula dan kedudukan tetingkap yang fleksibel, dan keupayaan Second Screen untuk mencerminkan atau memanjangkan skrin dari PC ke tablet. Dalam suatu panggilan Google Meet, pengguna boleh bekerjasama dengan lebih mudah dengan perkongsian skrin dan kebolehan mengedit dokumen Samsung Notes serentak, secara langsung.

See also
The New Samsung Galaxy S20 Is Here!

Direka untuk mencetus produktiviti secara spontan serta meningkatkan kreativiti, siri Galaxy Tab S9 bakal memperkasakan portfolio kreatif pengguna dengan aplikasi baharu yang dipertingkatkan untuk setiap minat peribadi. Ciri GoodNotes kegemaran pengguna menawarkan pengalaman mencatat nota dan jurnal baharu pada Android buat kali pertama, dilancarkan secara eksklusif untuk pengguna tablet Galaxy. Selain itu, nota yang dibuat dalam GoodNotes pada semua platform mudah dikongsi dan diedit bersama dengan serentak.

Aplikasi penyuntingan video LumaFusion untuk pengguna tahap pro memudahkan kerja dengan ciptaan kandungan boleh-kongsi. Imej dan video — dan juga fail besar — ​​yang ditangkap pada kamera telefon pintar Galaxy anda boleh dikongsi dengan mudah ke siri Galaxy Tab S9 dengan ciri Quick Share. LumaFusion memanfaatkan sepenuhnya skrin luas Galaxy Tab S9 Ultra untuk memastikan pengeditan video yang tepat. 

Clip Studio Paint telah diubah menjadi antaramuka tablet yang dikhusukan untuk melukis, melukis dan banyak lagi. Sementara itu, ArcSite memperkasakan pereka profesional dengan kebolehan membina pelan tindakan CAD 2D dengan teliti, pelan tapak yang komprehensif dan anggaran yang tepat. Berkat kerjasama rapat dengan Google untuk mengoptimumkan pengalaman skrin besar, pengguna juga boleh mendapat manfaat daripada aplikasi rakan kongsi untuk menyelesaikan tugas dengan mudah dan merealisasikan sebarang idea pada siri Galaxy Tab S9.

Siri Galaxy Tab S9 akan tersedia di seluruh Malaysia mulai 18 Ogos 2023 dan boleh dapati pada harga serendah RM4,199. Layari di sini untuk ketahui dengan lebih lanjut.

 

Pautan Berkaitan: Samsung Galaxy Watch6, Jam Pintar Mesti Miliki!