Elizabeth Tan Selamat Bergelar Isteri Dalam Majlis Tertutup - Glam Malaysia
Elizabeth Tan Selamat Bergelar Isteri Dalam Majlis Tertutup

Elizabeth Tan Selamat Bergelar Isteri Dalam Majlis Tertutup

Teki-teki mengenai status diri pelantun lagu Semua Sudah, Elizabeth Tan kini telah terjawab.

Sejak sabtu lalu, foto-foto Elizabeth atau lebih mesra dipanggil Lizzy bersama seorang jejaka dalam busana perkahwinan tular di media sosial. Ini mencetuskan tanda tanya di kalangan peminat adakah penyanyi ini telah mendirikan rumah tangga.

Spekulasi ini menjadi lebih kuat apabila peminat mendapat tahu bahawa foto tersebut dikongsikan oleh bapa Elizabeth sendiri, David Tan Suan Chew di Facebook.

Dan semalam, penyanyi itu mengesahkan bahawa spekulasi yang tersebar adalah benar. Dia kini telah selamat bergelar isteri kepada seorang ahli perniagaan, Siew Jim.

Pasangan ini melangsungkan perkahwinan dalam satu majlis sederhana di sebuah gereja di Gombak pada Sabtu lalu dan hanya dihadiri oleh 10 orang tetamu sahaja.

“Gambar dan video yang telah tersebar yang menyatakan saya sudah berkahwin adalah benar.

“Majlis semalam adalah sangat intimate dan kecil sebagai langkah mematuhi SOP dan hanya dihadiri oleh 10 orang tetamu yang merupakan ahli keluarga dan kenalan rapat saya sahaja,” ujarnya.

See also
Shakira Bakal Terbitkan Program Realiti Tarian, Dancing With Myself

Dia turut memohon maaf kerana tidak berkesempatan berkongsi berita mengenai hari bahagianya bersama peminat, juga kerana tidak melayangkan sebarang undangan kepada pihak media. Katanya, majlis ini merupakan sesuatu yang sangat peribadi buatnya.

“Saya memang rancang nak umum kepada semua apabila sudah bersedia. Saya ambil keputusan untuk tidak menghebohkan hal perkahwinan kerana merasakan ini adalah isu kecil sahaja.

Rakan Sahkan Elizabeth Tan Sudah Berkahwin
Foto: Instagram/@_esthygram_ 

“Sekali lagi, saya minta maaf kerana tidak dapat menjemput ahli keluarga lain, media dan rakan-rakan terdekat.

“Bagi saya, memilih untuk berkahwin ini tidak mengubah apa-apa pun. Saya masih orang yang sama. Saya harap semua dapat terima dan hormat keputusan ini,” tambahnya.

Salam tahniah daripada Glam!

Foto: Top10malaysia

Baca: Model, Alicia Amin Kini Bergelar Isteri