Amy Schumer Dedah Detik Ngeri Dikejar Teman Lelaki Dengan Pisau - Glam Malaysia
“Saya Telah Lama Menanggung Rasa Malu” - Amy Schumer & Trikotilomania

Amy Schumer Dedah Detik Ngeri Dikejar Teman Lelaki Dengan Pisau

1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Menerusi satu episod podcast This Is Paris, pelakon dan pelawak, Amy Schumer memberitahu Paris Hilton mengenai penderaan yang dialaminya di tangan bekas teman lelaki suatu ketika dahulu.

September tahun lalu, Paris mendedahkan dalam dokumentari This Is Paris bahawa dia merupakan mangsa penderaan ketika bergelar pelajar di sebuah sekolah berasrama di Utah. Dia menceritakan pengalaman yang dialami dan turut meminta Amy berkongsi detik pahit yang dilaluinya.

“Dia merupakan seorang jurugambar pada ketika itu, dan dia gemar melontarkan kata-kata penghinaan seperti, ‘Ugh, bekas teman wanita saya boleh lakukan perkara ini lebih baik daripada kamu,’ sehingga ke tahap dia benar-benar ingin mencederakan saya dan mengejar saya dengan pisau…” jelasnya panjang lebar.

Amy menambah, “Pernah satu ketika saya sedang mandi, dia datang membuka tirai sambil ketawa dan turut membuang air kecil ke arah saya. Kejadian ini berlaku ketika saya berusia awal 20-an, selepas bertahun-tahun didera secara emosi. Daripada penderaan yang sangat kecil, ia bertukar menjadi besar seperti mengurung saya di dalam bilik.”

See also
Eina Azman & Cahaya Mata Kembar Positif Covid-19

Pelakon Trainwreck itu berkata, dia akhirnya meninggalkan lelaki itu pada malam dia dikejar dengan pisau. Paris menangis apabila mendengar pengakuan tersebut lalu memberi respon, “Saya rasa seperti mahu menangis. Saya mahu menumbuk lelaki itu.”