5 Pelakon Yang Tidak Lagi Menjadi Teraju Utama Dalam Filem Hollywood - Glam Malaysia
5 Pelakon Yang Tidak Lagi Menjadi Teraju Utama Dalam Filem Hollywood

5 Pelakon Yang Tidak Lagi Menjadi Teraju Utama Dalam Filem Hollywood

Untuk terus bertahan dalam industri Hollywood bukanlah tugas mudah. Ia bukan sahaja boleh jadi mencabar, malah juga toksik.

Kala seorang bintang berjaya mencipta nama di layar perak, berpuluh lagi gagal memenuhi jangkaan yang ditetapkan industri Hollywood untuk mencapai impian mereka. Namun ada masanya peminat tidak lagi dapat melihat pelakon kegemaran mereka beraksi di layar perak. Bukan kerana mereka kurang berbakat tetapi untuk kebanyakan kes, puncanya terletak di tangan pengarah dan keputusan yang dibuat diri sendiri.

Ini alasan mengapa lima pelakon Hollywood terkenal ini tidak lagi menerima tawaran untuk memegang watak utama dalam filem.

1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

1. Megan Fox

pelakon hollywood

Foto: Getty Images

Peminat mungkin menganggap kerjaya Megan akan memuncak selepas membintangi filem Transformer di samping Shia LaBeouf. Malangnya ia tidak berlaku. Mempunyai antara raut wajah paling menawan di Hollywood ibarat satu sumpahan buatnya, kerana dia sering ditawarkan watak yang sama dalam filem. Pengarah Transformer, Michael Bay pernah mengkritik Megan dan mengatakan bahawa sukar untuk bekerjasama dengan pelakon ini. Namun realitinya, dia diketepikan dari industri Hollywood kerana mendedahkan layanan buruk dan ngeri yang diterima sewaktu kerjayanya berada di kemuncak.