7 Warna Ramalan Bakal Popular Tahun 2024 Pilihan GLAM - Glam Malaysia

7 Warna Ramalan Bakal Popular Tahun 2024 Pilihan GLAM

Dekati warna ramalan bakal popular pilihan GLAM agar gaya fesyen anda untuk tahun 2024 ini akan tampil lebih bergaya.

Menginjak ke tahun 2024 ini, pasti ada yang ternanti-nanti ingin mengetahui pilihan warna yang bakal popular dan memeriahi tahun ini. Warna ramalan yang bakal popular ini akan menampilkan warna yang jauh berbeza daripada tahun sebelumnya. Tahukah anda, mainan rona dalam suntikan gaya anda amat penting kerana ia mempunyai kekuatan dan keistimewaan yang tersendiri langsung membuatkan si pemakai kelihatan terserlah apabila memakainya.

Warna itu terhasil daripada pantulan cahaya objek yang dapat dikesan oleh mata kita semua.  Kewujudan warna adalah bagi memeriahkan lagi suasana dan menjadikan sesuatu perkara itu lehih menarik dan indah dipandang. Warna secara tidak langsung mampu mengubah emosi seseorang. Tanpa warna hidup kita akan menjadi suram dan kosong. Warna menjadikan setiap individu itu unik dari segi tersendiri. Pemilihan pakaian dan perhiasan seperti beg dan kasut juga perlu digayakan dengan warna yang sesuai supaya ianya sesuai dan kelihatan menarik.

See also
Slogan T-Shirt Trend Fesyen Terbaru

Berbicara mengenai warna, pembawaan warna dalam fesyen seseorang mempengaruhi watak yang cuba dibawa oleh si pemakai. Kita boleh mengenalpasti dari awal bagaimana pembawaan dan watak seseorang itu dengan warna yang digayakan. Setiap warna juga ada mesej yang cuba disampaikan oleh si pemakai. Pada GLAM, warna dan mesej amat berkait rapat antara satu sama lain sebagai satu media penyampaian yang tidak langsung kepada yang memandang.

Warna ramalan amat dinantikan ramai kerana ia bertujuan sebagai garis pengukur dan panduan kepada mereka di luar sana untuk membuatkan fesyen dan gaya estetika tampil lebih relevan dan mengikuti aliran trend moden hari ini.

Mesti ramai yang tertanya akan ramalan warna popular tahun 2024 bukan? Jadi di sini GLAM telah melampirkan beberapa warna yang bakal popular pada tahun 2024. Meskipun begitu, pilihlah palet warna dengan berhemah supaya warna yang dipilih sesuai dengan cita rasa dan kena dengan ‘taste’ masing-masing.

Mari Kenali Warna Ramalan Bakal Popular Tahun 2024 Pilihan GLAM

1. PEACH FUZZ

Warna Ramalan Bakal Popular

sumber imej daripada pinterest

See also
Akhirnya Menswear Oleh Isabel Marant!

 

2. WARNA RAMALAN BAKAL POPULAR: BIRU TRANSASI

Warna Ramalan Bakal Popular

sumber imej daripada pinterest

3. MERAH BERSERI-SERIWarna Ramalan Bakal Popular

sumber imej daripada pinterest

 

4. CYBER LIMEWarna Ramalan Bakal Popular

sumber imej daripada pinterest

 

 

5. HAZE LILACWarna Ramalan Bakal Popular

sumber imej daripada pinterest

6. SUSTAINED GREYWarna Ramalan Bakal Popular

sumber imej daripada pinterest

 

7. COOL MATCHA

Warna Ramalan Bakal Popular

sumber imej daripada pinterest