“Urban Layering”, Ekspresi Utama Onitsuka Tiger Musim Luruh 2023 - Page 2 of 6 - Glam Malaysia
“Urban Layering”, Ekspresi Utama Onitsuka Tiger Musim Luruh 2023

“Urban Layering”, Ekspresi Utama Onitsuka Tiger Musim Luruh 2023

2 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Details estetika yang paling jelas adalah sut labuh dan berpotongan mengikut tubuh. Selain itu, sweater hoodie, helaian turtleneck besar yang diperbuat daripada kait mohair, baju sifon kulit ringan dengan pad jarang (perincian yang juga menjadi hiasan pada padanan luar). Potongan yang nyata diperbesar secara dramatis sehingga tidak mungkin terlewati. 

Tali pinggang selempang dan tali cerut yang direka untuk ilusi gaun sifon dan memberi penekanan terhadapa gaya kewanitaan, dan potongan panjang serta pendek memperlihatkan siluet lembut. Palet warna musim ini agak minimal, dimulakan dengan hitam kemudian rona kelabu, kuning air dan jingga. Untuk koleksi musim luruh/sejuk 2023, Onitsuka Tiger berhasil memadukan nuansa kontemporari pada tampilan gaya athleisure. 

Pertunjukkan fesyen Onitsuka Tiger musim luruh/sejuk 2023 dihadiri banyak tetamu dari golongan ‘influencer’ pelbagai negara. Dari Malaysia, Alvin Chong, Jane Chuck dan Christinna Kuan yang menjadi wakil. Heart Evangelista, Gulf Kanawut, Rashmika Mandanna dan LA Aguinaldo antara tetamu lain yang menghiasi ‘front row’ Onitsuka Tiger.

See also
Louis Vuitton Pre-Fall 2023 Berlabuh Di Sungai Han

Highlight di Onitsuka Tiger musim luruh 2023

1. Heart Evangelista

Onitsuka Tiger