MET GALA 2023, Penelope Cruz Berbicara Tentang Karl Lagerfeld - Glam Malaysia
MET GALA 2023, Penelope Cruz Berbicara Tentang Karl Lagerfeld

MET GALA 2023, Penelope Cruz Berbicara Tentang Karl Lagerfeld

Tahun ini, pelakon Penelope Cruz bertindak sebagai Pengerusi Bersama untuk MET Gala 2023. Dan sudah tentu Cruz menyarung adi busana CHANEL sebagai tanda memperingati kawan baiknya, mendiang Karl Lagerfeld. Ikuti bual bicara Penelope Cruz mengenai Karl Lagerfeld. 

TIGA KATA SIFAT MENGGAMBARKAN KARL LAGERFELD?

Kelakar, genius dan tidak dapat diramalkan. 

KONGSIKAN MOMEN PERTEMUAN PERTAMA ANDA DENGAN KARL LAGERFELD?

Kali pertama saya melihat Karl, pada pertunjukan musim bunga/panas 1999, seseorang memperkenalkan kami dan kami bertanya khabar antara satu sama lain. Pada masa itulah saya juga bertemu dengan semua orang CHANEL yang kebanyakannya masih bekerja untuk CHANEL. Ia merupakan petanda yang sangat baik. Kemudian saya bertemu Karl sekali lagi di studionya kerana terdapat satu rekaan, gaun pengantin yang akan saya sarung di Goyas. Karl memberi saya lakaran yang indah dengan wajah saya pada lakaran tersebut. Saya sangat berbesa hati dan terpesona, ia adalah hadiah istimewa untuk dimiliki. 

MEMORI TERINDAH BERSAMA KARL LAGERFELD?

Yang pastinya waktu kami bersiar-siar di Central Park pada waktu lewat malam selepas persembahan terakhirnya di MET. Yang mana merupakan koleksi terakhir Karl juga merupakan kehadirannya untuk terakhir kali. Kami pergi bersama-sama sewaktu ‘after party’. Dia kelihatan sangat tenang, sangat gembira. Ada sesuatu dalam tenaganya hari itu yang terasa hampir kebudak-budakan. Saya suka melihat dia begitu. Ia adalah malam yang indah yang kami kongsi bersama. 

RAHSIA YANG KARL KONGSIKAN DENGAN ANDA YANG TIDAK PERNAH ANDA BERITAHU SEHINGGA HARI INI (SUDAH TIBA MASANYA!)

Kami suka bercakap tentang doktor dan tentang genetik! Itulah salah satu perkara yang membuatkan kami serasi. 

MENGAPAKAH REKAAN YANG ANDA SARUNGKAN DI MET GALA 2023 DIKIRA IKONIK UNTUK CHANEL?

Ia ikonik, ia merupakan ilham dari yang koleksi istimewa-koleksi Spring-Summer Haute Couture 1998 yang menakjubkan, seperti setiap koleksi yang pernah dia lakukan. Tetapi ada sesuatu tentang yang itu. Apabila mendapat tahu yang saya mempunyai kemungkinan untuk membawa idea untuk mereka semula salah satu karya daripada Karl. Namun terdapat begitu banyak untuk dipilih, dan kemudian saya melihat yang ini, saya tahu ia adalah untuk saya sempena malam ini. Untuk meraikan Karl. Ia mempunyai magis, seperti anda akan terbang pabila memakainya. It’s a beautiful piece of art. 

Teks & gambar: CHANEL

Artikel berkaitan: 10 Best Beauty Di Met Gala Pilihan GLAM