‘Summer Break’ Tommy Hilfiger & Andy Warhol - Glam Malaysia
‘Summer Break’ Tommy Hilfiger & Andy Warhol

‘Summer Break’ Tommy Hilfiger & Andy Warhol

1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Selebrasi Tommy Hilfiger untuk Andy Warhol. Sempena musim baru, Tommy Hilfiger hadirkan koleksi bergaya relaks dengan elemen desain ikonik ilham Andy Warhol. 

‘Summer Break’ Tommy Hilfiger & Andy Warhol

Andy Warhol merupakan ikon seni yang menjadi inspirasi Tommy Hilfiger dalam berkarya untuk seberapa musim. Tak dapat dinafikan lagi, strategi “kolaborasi” masih menjadi andalan pelbagai jenama untuk menarik perhatian. Perbezaan kontra antara dua identiti jenama di berbagai aspek, sekaligus menjadikan koleksi kolaborasi memiliki nilai unik, bahkan ikonik-hingga menjadi buruan dan bualan ramai. Tommy Hilfiger tak terkecuali, yang mana untuk musim ini, melanjutkan koleksi kapsul berinspirasikan Andy Warhol.

Dari saat mereka bertemu, Andy Warhol menjadi sumber inspirasi untuk Tommy Hilfiger. Kedalaman hubungan kreatif tersebut telah dipersembahkan pada musim lepas di Tommy Factory. Dilancarkan pada musim luruh 2022, ‘taman permainan’ ini telah diilhamkan oleh studio New York artis yang terkenal. 

‘Summer Break’ Tommy Hilfiger & Andy Warhol

Yang terkini, koleksi Tommy Hilfiger x Andy Warhol memperingati Montauk, mengambil ilham dan nada gaya dari destinasi percutian dan berehat kesukaan Andy Warhol sendiri. Mengedepankan pakaian multigaya dengan warna pop kini mengajak pecinta fesyen untuk tampil bergaya dengan rekaan Tommy Hilfiger x Andy Warhol

See also
“I LOVE NY”, Kate Spade Merai Ragam Kota New York

Dipersembahkan dalam nuansa warna matahari terbenam dan biru laut yang nyaman. Mengusung energi segar nan penuh kekuatan sebagai representasi akan visi Tommy Hilfiger dalam mengolah kemewahan moden. Terlihat jelas visualisasi gaya Warhol yang sangat kuat, sekaligus mengekspresikan nada segar Hilfiger.  

Koleksi ini memuatkan 28 rekaan untuk lelaki dan perempuan. Merangkumi helaian atas dan seluar pendek, pakaian renang, kasut dan aksesori seperti topi dan beg. Merangkul tema nautika dengan warna-warna pop, siluet musim panas dan kelainan yang menyeronokkan, menjadikan setiap item sesuai untuk digayakan semasa cuti musim panas yang akan datang. 

Antara rekaan yang terkandung (menjadi pilihan GLAM) merupakan ‘summer dress’ dan kemeja longgar yang kaya warna, malah sempurna sebagai gaya ‘teman’ perjalanan, mahupun untuk berpetualangan ataupun liburan santai.

Koleksi Tommy Hilfiger x Andy Warhol kini berada secara eksklusif di butik Tommy Hilfiger Pavilion & online.

Tommy Hilfiger x Andy Warhol