Kemewahan Klasik Perancis

Kemewahan Klasik Perancis

Gambar: Corniche

Corniche  menampilkan jam tangan yang sentiasa dekat dihati pemakainya. Baik dari segi reka bentuk, pergerakan serta ilham yang didukungnya. Edisi 2019 menampilkan koleksi yang elegan, Corniche membariskan tiga bintang utamanya sebagai sandaran. Diilhamkan daripada gaya hidup di Paris, Corniche menjemput anda menghabiskan musim panas zaman kanak-kanak di Riviera Perancis. Ia adalah tempat yang menakjubkan: garis pantai berbatu kering, bau pokok pain purba dan udara malam yang hangat diisi dengan bunyi cengkerik… and we all know how they’re never wrong about anything! 

Heritage Chronograph

Diilhamkan oleh perlumbaan, Heritage Chronograph baru dikuasakan oleh pergerakan yang sendiri. Malah, VK64 Meca Quartz yang terkenal dari Seiko adalah “gerakan hibrid” yang menggabungkan teknologi kuarza dengan pergerakan mekanikal untuk membentuk enjin yang mengimbangi kelebihan dan kekurangan. Dengan komponen yang diambil secara langsung dari chronographs mekanikal dalaman Seiko sendiri, tangan chronograph dipisahkan dari motor kuarza dan ditarik balik ke sifar, bermakna anda tidak dapat menyapu kembali ke sifar yang mewakili chronos kuarza standard. Sebaliknya, anda mendapat jam tangan yang menggabungkan ketepatan kuarza dengan rupa dan rasa yang berbeza daripada chronograph mekanikal.

Saiz Case: 39.5 mm, Ketebalan case : 11.5 mm, Dail: Pitch hitam seramik dengan penanda jam digilap tangan, Bahan Kes: keluli tahan karat, Kaca: Kaca nilam, kalis calar, Tali: Tali kulit asli dengan tekstur buaya, Pergerakan: Seiko VK64 Meca-Quartz Hybrid Chronograph, Clasp: Corniche lipatan dalam keluli tahan karat 316L

Heritage 40

Heritage 40 menghembus nafas baru, mengekalkan ciri-ciri klasik jenama Corniche. Model ini hadir dalam pelbagai versi, di kedua-dua emas dan keluli tahan karat – kedua-duanya memaparkan seramik. Case yang diubahsuai dengan campuran kemasan yang digilap, mempunyai ciri-ciri lentur melengkung serta penanda digilap tangan – kedua-dua menangkap indah pantulan. Heritage 40 juga memperkenalkan kembali case yang baru, yang memaparkan sebuah pokok pain cerah yang terukir, sebuah Cote D ‘Azur klasik.

Saiz case: 40 mm, Ketebalan case : 7 mm, Dail: porselin dengan penanda digilap tangan digilap, Bahan case: keluli tahan karat Kaca: Kaca nilam, kalis calar, Tali: Kulit asli dalam corak buaya yang indahLebar Lug: 22 mmPergerakan: Jepun Miyota 2025 Quartz, Clasp: butterfly-style untuk keselesaan dan kemudahan pengayaan, Kalis air: 5 ATM

 

Heritage 36

Sejak penubuhannya pada 2013, Corniche Watches telah menawan lelaki dari seluruh dunia dengan koleksi Heritage klasiknya dan mencari edisi terhad jam tangan. Hari ini menandakan permulaan era baru apabila Corniche Watches memperkenalkan koleksi pertama untuk wanita – Heritage 36.

Heritage 36 menggabungkan butiran klasik dengan case emas yang dirombak daripada koleksi Heritage 40. Menampilakan rupa yang lebih anggun dan elegan dari sebelumnya, lugs yang direka bentuk semula melengkung menawarkan sesuai dengan tali kulit berwarna coklat gelap. Penanda jam tanda jenama baru dan tangan dauphin yang halus memastikan perkadaran yang sempurna manakala tangan anodized biru versi dail putih memberikan kontras yang menarik.

Saiz case: 36 mm, Ketebalan case: 6 mm, Dail: Seramik dengan penanda digilap tangan digilap, Bahan Kes: keluli tahan karat, Kaca: Kaca nilam, kalis calar, Tali: Kulit asli dalam corak buaya yang indah, Lebar Lug: 22 mm, Pergerakan: Jepun Miyota 2025 QuartzClasp: butterfly-style untuk keselesaan dan kemudahan penggunaan, Kalis air: 5 ATM

Corniche boleh didapati secara eksklusif di Time Zone Sales Gallery, yang terletak di Lot 98, Lorong Mamanda 2, Ampang Point, 68000 Ampang, Selangor. Ikuti Coniche  di Time Zone Malaysia (FB) atau TimeZone_Malaysia (IG).

Untuk pertanyaan produk atau pembelian, sila hubungi + 603- 4251 1403

 

1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse