Pengiktirafan Berganda Dalam Malaysia Book of Records, Kenali Dr Soo Wincci Yang Jelita Lagi Bijak!

Berita

Pengiktirafan Berganda Dalam Malaysia Book of Records, Kenali Dr Soo Wincci Yang Jelita Lagi Bijak!

3425

Inilah definisi sebenar ‘beauty with brain’! Baru-baru ini, menerusi satu hantaran di laman Instagramnya, Dr Soo Wincci mendedahkan dirinya telah menerima 3 pengiktirafan daripada Malaysia Book of Records, bermula dengan pengiktirafan Miss World Malaysia pertama yang menerima PHD pada 2016 selepas enam tahun pengajian dalam bidang pentadbiran perniagaan di Universiti Terbuka Malaysia.

Dan baru-baru ini beliau terus mara dengan pengiktirafan berganda apabila sekali lagi berjaya memecah rekod selepas tersenarai untuk mendapat dua pengiktirafan iaitu sebagai ‘Most Number of Academic Degrees Obtained by A Beauty Queen dan ‘Most Number of Academic Degrees Obtained by a Recording Artis’.

Kredit foto: https://www.budiey.com/

Melalui temubual dengan portal berita tempatan, jelas beliau lagi “Saya berharap ini akan menjadi sumber inspirasi kepada semua agar bersemangat untuk belajar dan teruskan perjalanan impian semua dan berhasrat untuk membina kerjaya di Spain akan terbang  ulang alik ke Asia bagi rakaman televisyen dan persembahan”. Congrats Dr Soo Wincci! All your hard work finally paid off! We are so proud of you!

Foto kredit: FB Dr Soo Wincci 蘇盈之

View this post on Instagram

Apart From My 5th Graduation & Single Launching Today, Finally I Can Announced that I achieved another 2 more @malaysiabookofrecords "Most Academic Degrees Achieved By A Beauty Queen" & "Most Academic Degrees Achieved By A Recording Artist" 除了今天的毕业还有新歌发行,今天终于可以公布,我再创两个全新大马记录! "考获最多学业的美姐" 和 "考获最多学业的歌手" Selain graduasi dan single launching, hari ni Wincci juga mencapai 2 Record Malaysia Yang Baru ! "Most Academic Degrees Achieved By A Beauty Queen" & "Most Academic Degrees Achieved By A Recording Artist" #myberkleestory #inwincciblejourney #MalaysiaBookofrecords #Valencia #Spain

A post shared by Dr. Soo Wincci 蘇盈之 (@dr.soowincci) on

Namun buat anda yang masih belum mengenali siapa wanita jelita ini, GLAM senaraikan 8 fakta menarik tentang Dr Soo Wincci yang tidak semua tahu!

1 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

1. Dr Soo Wincci atau Sū Yíngzhī lahir di Ampang Selangor pada 26 Oktober 1985 merupakan seorang penyanyi, pelakon, pengacara dan model wanita Cina Malaysia.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *