Maretinol Oil Kurangkan Masalah Kedutan Halus - Page 2 of 2 - Glam Malaysia

Maretinol Oil Kurangkan Masalah Kedutan Halus

2 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

SEMBANG CANTIK BERSAMA TIFFANY MASTERSON?

Bagaimanakah idea untuk mencipta Minyak Maretinol A-Gloei menjadi nyata, dan apakah inspirasi di sebaliknya?

Inspirasi A-Gloei merupakan sebuah produk untuk individu yang teragak-agak untuk menggunakan Retinol dan tidak mengetahui faedah formula ini. Retinol sangat berkesan dalam merangsang dan menyasar tanda-tanda penuaan sambil juga mengurangkan keradangan dan jerawat. Ramuan hebat tidak usah disia-siakan! Dengan pemakaian yang betul, kulit akan lebih sihat dan bersinar. Dengan menggabungkan dos retinol yang lebih rendah dan gabungan minyak marula yang kaya dengan antioksidan menjadikan A-Gloei produk terbaik.

Adakah ia sesuai untuk cuaca lembap kita di Malaysia? Bolehkah minyak digunakan pada kulit berminyak?

Sukar untuk membuat kenyataan umum tentang minyak muka kerana semuanya berbeza mengikut wajah. Minyak Marula kerana saya percaya ia lebih baik daripada minyak lain. Minyak Marula mengandungi antioksidan yang kuat, kepekatan tinggi Vitamin C, Vitamin E, flavonoid, mineral, nutrien dan asid lemak penting Omega 9 – oleik dan Omega 6 -linoleik yang melawan radikal bebas, memberikan perlindungan alam sekitar, hidrat pada tahap paling dalam dan membaiki dan menyuburkan kulit. Malah ia lebih tinggi berbanding minyak argan atau jojoba. Minyak Marula mempunyai sifat anti-mikrob, pH seimbang dan tidak komedogenik. Ia akan memberi manfaat kepada kulit anda tidak kira kulit berminyak, bermasalah atau sensitif. Ia mempunyai struktur molekul yang sangat halus, jadi ia meresap ke dalam dan berfungsi dengan baik walaupun dalam cuaca lembap.

See also
Sayonara, Bintik Hitam!

Mengapakah Retinol dan Marula Oil merupakan gabungan ideal?

Minyak Marula sangat berkhasiat dan menenangkan, ia adalah pasangan yang sempurna untuk retinol. Minyak Marula mengandungi kepekatan tinggi asid oleik, asid lemak omega yang paling kaya. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa asid oleik adalah penambah penembusan yang sangat berkesan, membolehkan bahan lain, seperti retinol menembusi dengan menjadikan permukaan lipid kulit lebih telap dan bahan aktif lebih larut. Dengan A-Gloei anda mendapat semua manfaat daripada dua ramuan kuasa yang saling melengkapi dengan sempurna.

Bagaimana anda boleh tahu jika minyak muka tidak sesuai dengan kulit anda, dan adakah minyak muka membantu melambatkan tanda-tanda penuaan?

Sekali lagi, saya hanya boleh bercakap dengan Minyak Marula, yang bukan sahaja melembapkan kulit dan membantu memulihkan keanjalan, tetapi ia juga meningkatkan warna kulit, menegangkan dan mengurangkan kemerahan. Ia juga terbukti dapat menggebukan dan melembapkan kulit serta mengurangkan kemunculan garis-garis halus.

Apakah yang memberi inspirasi kepada anda untuk mencipta formula yang sesuai untuk dicampur antara satu sama lain (skin smoothies)?

See also
Raikan Tahun Baru Cina Dengan Kemegahan Lancôme di Pavilion KL!

Idea untuk mencampurkan produk ini ideanya daripada saya kerana saya sentiasa berada dalam keadaan tergesa-gesa! Malah, untuk menyesuaikan rutin saya berdasarkan keadaan kulit saya, dan menawarkan fleksibiliti yang sama kepada anda. Sama seperti anda yang memilih jenis smoothie berdasarkan tahap tenaga, mood dan keinginan, saya melaraskan penjagaan kulit berasaskan smoothie khas untuk kulit yang dehidrasi, sensitif, kering dan sebagainya.

Apakah petua anda untuk memilih penjagaan kulit yang paling sesuai untuk jenis kulit yang berbeza?

Saya sebenarnya tidak begitu percaya pada jenis kulit kerana isudah menjadi lumrah dalam industri penjagaan kulit. It’s not that I believe everyone’s skin behaves the same way – some people have skin that might be truly sensitive or more efficient at producing oil, leaning on the dry side. Saya percaya kulit adalah kulit dan semuanya berfungsi dengan cara yang sama, dengan mantel asid memainkan peranan penting. Matlamat saya dengan Drunk Elephant adalah untuk menghormati fungsi asas kulit tanpa mengganggu dan mengelirukan dengan hanya menggunakan bahan biokompatibel sambil mengelakkan yang tidak serasi. Saya mula curiga dengan 6 bahan tersebut dan mula percaya bahawa ia adalah punca hampir setiap masalah kulit yang kita dengar (Minyak Pati, SLS, Skrin Kimia, Silikon, Alkohol Pengeringan dan Pewangi/Pewarna). Sebaik sahaja saya mengeluarkannya, kulit saya telah berubah sepenuhnya dan saya mendengar banyak perkara yang sama daripada pelanggan saya. Jelas sekali, saya tidak memasukkan keadaan kulit yang didiagnosis, tetapi menghapuskan bahan-bahan yang berpotensi bermasalah sentiasa berbaloi dan tidak akan mencederakan sesiapa pun tidak kira apa yang berlaku. Nothing is for everybody, but if I’m helping anyone at all, I’m happy because that’s my goal.

Artikel berkaitan 5 Sebab Drunk Elephant Sweet Biome Wajib Dimiliki

See also
Tip Mudah Jaga Mata Harus Anda Amalkan