Tip Miliki Kulit Wajah Berseri Lagi Sihat - Page 2 of 3 - Glam Malaysia
Tip Miliki Kulit Wajah Berseri Lagi Sihat

Tip Miliki Kulit Wajah Berseri Lagi Sihat

Kulit wajah berseri adalah rahsia kepada kulit yang sihat. Sesungguhnya langkah penjagaan wajah ini amat penting buat kita semua.

Ramai yang masih pandang remeh soal penjagaan kulit wajah. Dan ada yang masih menyangka kulit glass skin itu adalah trik solekan semata-mata. Kenyataan itu tidak benar sama sekali! Jika anda lihat kulit selebriti Korea yang sememangnya mulus dan licin tanpa cela, itu adalah kerana mereka amat mementingkan penjagaan kulit wajah sedari kecil. Jangan terkejut, jika golongan ibu dan nenek masyarakat Korea juga masih mengagungkan rutin penjagaan kulit di kala usia meningkat tua.

Didikan masyarakat Korea sesungguhnya perlu di ambil contoh, terutama sekali dalam bab sebegini. Bukan sekadar bergantung kepada produk yang digunakan, malah disiplin yang membuatkan mereka capai kulit wajah terbaik mereka hari ini. Tertarik dengan video perkongsian Pempengaruh Digital, @glowwithava , yang sering berkongsi rutin kulit glow bersama ibu juga neneknya.

https://www.instagram.com/p/Cko4iTnBPpK/

Malah, lebih menyeronokkan lagi apabila neneknya turut berkongsi rutin cantiknya!

https://www.instagram.com/p/Ckvdgzdt3Fl/

Ini Tip Untuk Kulit Wajah Berseri dan Sihat Untuk Anda!

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

2- Amalkan penggunaan produk berasaskan Vitamin C.

Untuk mencapai kulit yang cerah dan bebas cela, anda harus amalkan produk penjagaan wajah yang memiliki kandungan Vitamin C. Bukan sahaja untuk hasil kulit lebih glow juga tona lebih sekata, ia juga membantu untuk merawat kulit menua dengan meningkatkan penghasilan kolagen dengan lebih aktif. Malah, dengan penggunaan produk yang mempunyai sifat pencerah seperti hyaluronic acid, mampu memberi efek glow serta-merta.