Bunga Orkid Ramuan Rahsia Kecantikan Abadi - Page 3 of 3 - Glam Malaysia

Bunga Orkid Ramuan Rahsia Kecantikan Abadi

Serum mewah terkini daripada Guerlain Paris, mempertaruhkan kuasa bunga orkid sebagai ramuan rahsia dalam memberi hasil kulit lebih muda dan berseri serta menentang hebat punca kulit cepat menua. 

Sejenak Bersama Frédéric BONTE, Pengarah Saintifik Komunikasi Guerlain.

3 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

4. Terdapat lebih daripada 30,000 Jenis orkid di dunia ini. Apa yang membuatkan anda memilijh Gastrodia Elata dan Dendrobium Fimbriatum sebagai orkid terbaik buat serum ini?

Kami mendapat tahu bahawa kulit menua ini semakin menjadi kerana kekurangan oksigen (hypoxia) dan enzim PHD3. PHD3 ialah sejenis enzim unik yang berkait rapat dengan daya tahan hidup sel kulit. Ia juga mampu merangsang fungsi sel muda untuk aktif dalam jangka masa yang lama. Ekstrak Orkid Gastrodia Elata ini mampu mengembalikan protein “Transcription factor HIF” yang boleh melawan kekurangan oksigen sementara. Orkid Dendrobium Fimbriatum mampu meningkatkan (dalam jangka masa yang panjang) dungsri PHD3, yang mana mampu mengurangkan kesan kulit menua dan photoaging. Semua hasil uji kaji bunga ini adalah yang terbaru daripada makmal Guerlain.

 

Pautan Berkaitan: Angelina Jolie Pilihan Guerlain Sebagai ‘Godmother’ Women for Bees