Persengketaan Paling Hangat Dalam Industri Hollywood

Pergaduhan Terbesar Selebriti Dalam Sejarah Hollywood

Jikalau kita manusia biasa/marhaen/mortal tidak boleh mengelak daripada kemelut persengketaan dalam kehidupan seharian kita, apakan pula mereka yang berstatus selebriti. Jikalau tidak merasa dengki dengan kejayaan satu sama lain, mungkin juga untuk publisiti murahan supaya boleh kekal relevan? Atau memang rasa tidak puas hati sebab hasutan pihak ketiga, keempat, dan seterusnya? GLAM menghimpunkan 13 persengketaan Hollywood yang melakar sejarah dalam industri sengit itu.

3 of 13

Gwyneth Paltrow vs. Martha Stewart

Persengketaan antara dua wanita ini bermula apabila Martha Stewart mengkritik laman gaya hidup milik Gwyneth Paltrow, “Goop”. “Dia benar-benar ingin menjadi sebahagian daripada perniagaan gaya hidup ini. Dia seorang yang menarik, cantik dan mempunyai citarasa dalam gaya hidup. Namun saya rasa saya yang memulakan kategori gaya hidup ini,” ujar Stewart pada tahun 2013. Kemudian Stewart mengkritik perceraian Paltrow bersama suaminya dalam majalahnya pada tahun 2014.

Apa yang dibalas oleh Paltrow? Sebuah resipi “jailbird cake” yang seperti memerli kejadian di mana Stewart dipenjarakan selama lima bulan atas dakwaan penipuan.