Rekaan Hebat - Epitome Rekaan - Glam Malaysia

Rekaan Hebat – Epitome Rekaan

Signature Group mencipta reka bentuk dapur Itali kontemporari dan elegan dengan kemunculan MIAMI Kitchen, kolaborasi bersama firma pereka terkenal Itali;  Biefbi Cucine dan Bertone Design. Kumpulan pereka yang terkenal dengan penggayaan kereta jenama Itali sejak tahun 50-an, buat julung kalinya mencipta dapur pertama yang direka berdasarkan inspirasi dan bahan yang digunakan dalam automotif dengan adaptasi teknologi canggih; yakni direka sepenuhnya dengan pendekatan reka bentuk kereta.

Reka bentuk dan fungsi digabungkan dengan sempurna dalam projek ini, di mana keseimbangan yang tepat antara perincian estetika dan ergonomik membentuk penyelesaian kreatif tanpa mengabaikan aspek fungsi. Menurut Aldo Cingolani, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Bertone Design, konsep dapur MIAMI diambil daripada pengalaman Bertone dalam reka bentuk kereta di mana konsep reka bentuk dan fungsi adalah penting, selain hadir dengan ketinggian nilai estetika seiring kualiti industri yang diyakini.

Karakter rekaan menonjolkan reka bentuk bergaris lurus, dapur MIAMI menampilkan konsep reka dengan beberapa sentuhan vintaj, penggunaan bahan-bahan canggih seperti Peltrox® untuk bahagian permukaan kerja dan backsplash. Palet warna diambil daripada warisan jenama Bertone, di mana tumpuan adalah warna yang menandakan sejarah reka bentuk automotif iaitu rona oren, yang sinonim dengan Bertone dan juga digunakan untuk Lamborghini Miura.

“Dapur MIAMI direka untuk mencipta pengalaman hidup yang eksklusif dan berkualiti,” kata Pengarah Jualan Tanda Tangan, KS Lau. “Hari ini, projek kondominium dan hartanah mewah direka bentuk bertaraf dunia sedang dibangunkan di Malaysia. Dengan reka bentuk bergaya dan elegan, kualiti yang luar biasa dan kepakaran pereka Itali, dapur MIAMI adalah pilihan tepat, menyuntik sentuhan eksklusif Itali dan melengkapi ruang kediaman dengan gaya yang eksklusif.”

Signature Group mempunyai sejarah yang kukuh yang berpusat pada kualiti, reka bentuk dan ketukangan sejak 1994. Sejak pelancaran Galeri Gaya Hidup Signature berlokasi di Kota Damansara, galeri ini telah mempamerkan reka bentuk terkini dan ikonik, yang menumpukan kepada sifat-sifat jenama utama seperti inspirasi, inovasi, teknologi canggih, reka bentuk kelas dunia, dan komitmen untuk menyediakan pelanggan dengan jenama gaya hidup berprestij melalui jenama antarabangsa seperti Binova, Biefbi, G/F, Miele, De Dietrich dan Ariston dan tidak ketinggalan jenama sendiri – Signature Kitchen.

 

POST A COMMENT