Kediaman - Terjemahan Rustik Minimalis - Glam Malaysia

Kediaman – Terjemahan Rustik Minimalis

Curahan idea empunya town house, diolah sempurna bersama. Berlegar dalam cita rasa minimal bersatu dalam terjemahan gaya industrial jalinan rustik.

Memilih untuk tidak menghias mengikut aliran trend semasa, pasangan suami isteri, Mimi dan Fauzan lebih selesa bereksperimen dengan cantuman idea bersama buat menterjemahkan dekorasi impian kediaman jenis town house yang terletak di The Glades, Putra Height. Kesan kontras dicipta dengan menampilkan raw wall sebagai dinding tumpu yang memberi kesan rustik keseluruhan konsep ruang. Biarpun tidak menetap di sini, pasangan ini bertuah kerana ibu bapa mengambil alih tanggungjawab menjaga kediaman ini sepanjang tempoh berkelana di luar negara atas tuntutan kerjaya.

Mementingkan perincian, Mimi dan Fauzan memulakan dengan memberi perhatian kepada pemilihan elemen material untuk impak gaya lebih menarik. Dinding asal berubah wajah dengan penampilan raw dan industrial. Penggunaan bata merah mencuri tumpuan dinding utama, membentuk karakter yang diinginkan. Kebijaksanaan Mimi  dan suami bermain dengan elemen ini mencipta padanan serasi juga tepat untuk menampilkan pilihan konsep yang ingin diserlahkan.

See also
Tips Memilih Meja Sisi


Apabila ditanya mengenai reka bentuk perabot yang menghiasi kediaman ini, Mimi menyatakan dia tidak mengehadkan pada satu-satu jenama, paling penting keunikan dan karakter setiap satunya. “Saya juga bertuah kerana kerjaya membawa kami sekeluarga merantau ke serata dunia. Kami cantumkan bersama idea-idea juga koleksi perabot dalam membentuk penggayaan ruang kediaman sendiri,” bicara Mimi yang berkelulusan dalam bidang seni bina sealiran dengan suami tercinta.