Elak Cas Telefon Waktu Malam, GLAM Kongsi Cara Gaya Hidup Hijau - Page 2 of 3 - Glam Malaysia
gaya hidup hijau

Elak Cas Telefon Waktu Malam, GLAM Kongsi Cara Gaya Hidup Hijau

Kami tahu tidak mudah untuk mengubah tabiat lama ke tabiat yang baharu. Terutama sekali apabila bercakap tentang amalan gaya hidup hijau. Namun, belum cuba belum tahu, bukan? 

Era hari ini berbeza dengan era gaya hidup dahulu. Lebih moden malah segalanya bergerak pantas. Dengan teknologi terkini yang semakin canggih, pembangunan semakin pesat, untuk mengamalkan gaya hidup hijau bukan mudah. 

Namun tidak semestinya gaya hidup seperti ini harus diamalkan secara drastik. Ambil pendekatan untuk menyelami amalan ini sedikit demi sedikit. Anda juga harus sedar, yang kita amat diperlukan untuk menyelamatkan bumi buat generasi kita di masa hadapan. Ayuh, GLAM kongsikan 3 langkah terbaik untuk menikmati gaya hidup hijau ini.

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

#2 Jauhi trend fast fashion

Elakkan dari mengamalkan beli-belah di laman maya yang menjual koleksi fast fashion. Ini kerana merekalah yang menjadi penyumbang utama kepada pencemaran air bersih. Mencipta sesuatu tekstil ini melibatkan sejumlah besar bahan kimia di dalam fabrik. Salah satu bahan kimia sering digunakan adalah chemical dye. Dianggarkan lebih 20 peratus pencemaran air di seluruh dunia diakibatkan oleh punca ini. Jadi anda bayangkan mereka yang mengeluarkan produk fast fashion. Bagaimanakah impaknya di masa akan datang? 

gaya hidup hijau