Viu Lancarkan Filem Terbaru Yang Bertajuk From Saga With Love

Siti Khadijah Halim & Sophia Albarakbah Bintangi Filem Romantik Komedi From Saga With Love

Viu lancaran Filem terbaru yang bertajuk From Saga With Love yang bertemakan romatik komedi. Filem ini mempunyai 10 episod dan penggambaraan siri ini berlaku di Saga, Jepun. 

Viu ialah perkhidmatan penstriman video OTT pan-serantau PCCW yang terkemuka. Membawa Viu-ers pada perjalanan berbelah bahagi yang dipenuhi dengan gelak tawa dan percintaan yang tidak dijangka menerusi Viu Original terbarunya, From Saga With Love.

Siri sepuluh episod itu diarahkan oleh Umi Salwana Omar dan diterbitkan oleh penerbit veteran Lina Tan. Akan ditayangkan pada 21 September 2023, dengan dua episod baharu akan dikeluarkan setiap Khamis selepas itu.

Penggambaran siri ini berlaku di wilayah Saga, yang terletak di pulau selatan Kyushu, Jepun. From Saga With Love mempunyai pengiktirafan sebagai penerbitan Melayu pertama yang menjalani penggambaran di Saga, dengan bantuan daripada Suruhanjaya Filem Saga.

Viu Lancarkan Filem Terbaru Yang Bertajuk From Saga With Love

From Saga With Love mengisahkan tentang Karma (singkatan untuk Karmila), seorang peminat pengaruh media sosial yang bercita-cita tinggi untuk menjadi jurubahasa untuk pelakon Bianca Rozario semasa lawatannya ke Saga, Jepun.

See also
Sesi Pengalaman Cantik Bersama GBC X NARS

Bertekad untuk memanfaatkan peluang ini sebaik mungkin, Karma mesti menggunakan segala cara yang diperlukan untuk mengelak penipuannya terdedah. Pada masa yang sama, dia perlu menjalankan tugas rahsia yang diberikan oleh ibu Bianca iaitu Kathy, untuk merungkai misteri kehidupan cinta Bianca.

Pelakon-Pelakon Utama Filem From Saga With Love

Menghimpunkan sekumpulan bintang muda dan berbakat antaranya Siti Khadijah Halim, Sophia Albarakbah, Fimie Don dan Ikmal Amry yang kesemuanya mendapat pengiktirafan dalam persada lakonan, siri Viu Original akan datang ini diyakini berpotensi untuk menarik perhatian Viu- ers, bukan sahaja di Malaysia tetapi juga serantau.

Viu Lancarkan Filem Terbaru Yang Bertajuk From Saga With Love

1. Siti Khadiah Halim sebagai Karma

Karma dilakonkan oleh Siti Khadijah Halim, salah seorang bakat muda terhangat dalam industri hiburan Malaysia. Siti terkenal dengan persembahan cemerlangnya dalam Ash & Aish (2022), Sekali Lagi Cinta Kembali (2022) dan Dukun Diva (2021).

Diiktiraf dengan bakatnya, Siti Khadijah pernah dicalonkan untuk Pelakon Wanita Paling Popular di Anugerah Drama Sangat 2023. Selain itu, dia juga pernah dicalonkan untuk Anugerah BBNU Wanita Popular di ABPBH 2023, mencerminkan peningkatan popularitinya.

See also
5 Makanan Baik Untuk Tingkatkan Nafsu Seks

Siti Khadijah Halim dalam Filem Terbaru Yang Bertajuk From Saga With Love

2. Sophia Albarakbah sebagai Bianca Rozario

Bianca Rozario dilakonkan oleh Sophia Albarakbah. Sorotan kerjaya Sophia termasuk karya yang diiktiraf seperti Obsesi Dia (2023), Ku Akad Kau Dengan Bismillah (2023) dan Ada Hantu 2 (2022). Sophia telah dicalonkan untuk Pelakon Popular Terbaik di Anugerah Bintang Popular Berita Harian pada 2020.

Dia juga turut diberi penghormatan dengan anugerah Pelakon Wanita Terbaik berprestij di Karnival Filem Dunia Singapura pada 2021. Pencapaiannya terus bersinar apabila menerima anugerah Aktres Filem Popular di ABPBH 2023 , mengukuhkan kedudukannya sebagai bakat yang dicari di Malaysia.

Sophia Albarakbah dalam Filem Terbaru Yang Bertajuk From Saga With Love

3. Fimie Don sebagai Bob

Juruvideo Bianca dan minat cinta yang berpotensi, Bob, dimainkan oleh Fimie Don. Fimie merupakan wajah yang tidak asing bagi peminat drama tempatan, sudah berlakon sejak kecil.

Beliau pernah dilihat dalam Viu Original Nenek Bongkok Tiga (2023) serta dalam drama tempatan Melur Untuk Firdaus 1 & 2 (2022, 2023) dan Diari Seorang Suami (2021). Pada tahun 2010, beliau memenangi anugerah Pelakon Kanak-Kanak Terbaik di Festival Filem Malaysia.

See also
Patrick Dempsey Dinobat Lelaki Paling Seksi 2023

Fimie Don

4. Ikmal Amry sebagai Sham

Ikmal Amry, yang memainkan watak perantis tembikar Sham. Dia mula terkenal selepas menyertai Hero Remaja 2017. Berlakon sebagai Ray dalam drama bersiri Gantung (2018) dan telah mendapat banyak perhatian di Malaysia dan Indonesia. Ketika kerjayanya terus berkembang, Ikmal Amry mencapai satu kejayaan dengan filem terbarunya, Pulau (2023).

Filem pulau itu menandakan penampilan sulung antarabangsanya apabila dia memikat penonton di seluruh Asia Tenggara. Selain berlakon, Ikmal juga muncul dalam bidang fesyen dan modelling untuk jenama terkenal. Bukan itu sahaja, dia juga tampil dalam kempen untuk jenama antarabangsa.

Ikmal Amry

Viu-ers boleh menonton From Saga With Love di aplikasi Viu, yang tersedia untuk muat turun percuma di App Store, Google Play, Galeri Aplikasi Huawei dan TV pintar terpilih, serta di web di www.viu.com .

Artikel Berkaitan : Profil: Puncak Waktu Ziana Zain