Gucci Meraikan Revolusi & Pemberontakan Jiwa Golongan Muda

Fesyen, Popular

Gucci Meraikan Revolusi & Pemberontakan Jiwa Golongan Muda

2291

Rencana Tajaan GUCCI

 

Setiap kali mengeluarkan koleksi pra-luruh mereka, pencinta Gucci pasti di bawa kembara ke merata lokasi seperti Florence, Berlin ke Tokyo hingga Rom. Kini dengan semangat Vive le France rumah fesyen ini membawanya pula ke kota cahaya, Paris.

 

Perubahan lokasi untuk koleksi Gucci kali ini turut menggandingkan dengan peristiwa bermakna yang melakar sejarah buat orang Perancis yakni pada era 1968 di mana telah berlakunya pemberontakan oleh golongan muda yang terdiri daripada pelajar-pelajar universiti serata Perancis. Selaras dengan semangat perjuangan jiwa muda pada waktu itu, Gucci menempatkan pemberontak muda mereka di serata kampus sebuah universiti sebagai simbol optimis, idealisme dan juga keghairahan yang dizahirkan.

 

Setiap ceraian yang ditampilkan menjiwai tema utama yang diinginkan oleh Alessandro Michele untuk koleksi pra-luruh 2018 Gucci kali ini. Sinonim dengan jiwa dan visi Gucci sendiri, koleksi ini menampilkan kreativiti Michele dalam memanipulasikan corak dan rona warna yang tampil menawan di mata sesiapa sahaja. Drama dan inovasi moden jelas terpapar melalui koleksi ini.

 

Pemberontakan yang dimulakan di Universiti Sorbonne pada bulan Mei itu menampilkan golongan pelajar yang memperjuangkan keinginan mereka untuk perubahan baru demi diri mereka dan negara tercinta. Dengan slogan Liberté, égalité, sexualité,  Gucci menyalurkan semangat membara mereka dengan cara yang Gucci tahu; elemen romantik.

 

Lawati laman rasmi Gucci di Gucci.com atau kunjungi butik mereka di Pavilion, Lot 2.21.00 & 3.23.00 Pavilion Shopping Centre Jalan Bukit Bintang Kuala Lumpur, 55100, Malaysia.

1 of 12
Use your ← → (arrow) keys to browse

Your email address will not be published. Required fields are marked *