Ini 5 Trend Nail Art Bakal Menjadi Pilihan Tahun 2023 | GLAM Malaysia
Ini 5 Trend Nail Art Bakal Menjadi Pilihan Tahun 2023

Ini 5 Trend Nail Art Bakal Menjadi Pilihan Tahun 2023

1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Sudah tiba masanya untuk kita melihat apakah trend nail art yang bakal hit pada tahun hadapan!

Baik nail art, solekan dan gaya rambut, kesemuanya menjadi bualan hangat peminat kecantikan hari ini setiap kali tibanya tahun baru. Semua tidak sabar untuk mengetahui apakah trend yang bakal hit dan boleh dijadikan sebagai panduan dan ikutan dalam membina gaya baharu. Buat anda yang membaca ingin mengetahui apakah trend nail art 2023 yang bakal menjadi hit nanti, jom baca sekarang senarai yang kami sediakan ini!

Senarai Trend Nail Art 2023. Selak Halaman Sebelah!

Menurut Elle Gerstein, nail artist kepada selebriti Lindsay Lohan, Blake Lively dan Mariah Carey yang dikongsi bersama Who What Wear, trend untuk kuku bakal menjadi suatu yang menarik. Ini kerana, permainan warna yang pelbagai, tekstur yang boleh dieksperimentasikan juga pelbagai nail art yang boleh anda customize. 

Sama ada anda seorang yang gemar berkuku pendek ataupun panjang, nail art bakal menjadi hit untuk semua jenis bentuk kuku dan dalam pelbagai bentuk sama ada manicure biasa, gel mahupun akralik. Bukan sekadar seni rias kuku yang menjadi trend, menurut nail artist, Rita Pinto yang ditemu bual Allure, teknik yang digunakan dalam mencipta nail art turut mendapat perhatian. Antaranya seperti penggunaan gel tanpa warna yang dibentuk menjadi satu tekstur 3D pada kuku anda. Menarik bukan!

See also
Capai Kulit Kepala Bersih

Jom lihat senarai trend di halaman sebelah!