10 Model Paling Popular & Berpengaruh Di Instagram Tahun 2017

Top 10 Model Paling Popular Di Instagram Untuk Tahun 2017

1 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Dahulu kalanya, model-model menempa nama mereka dengan penampilan dalam majalah, poster kempen, dan juga penampilan atas pentas peragaan. Semua itu masih lagi menjadi faktor untuk menilai populariti seorang model cuma pada zaman serba maju ini, media sosial juga memainkan peranan dalam menentukan who’s who dalam industri fesyen terutamanya. Sebagai salah satu landasan media sosial terbesar, Instagram telah mengeluarkan laporan tahunan mereka untuk 10 model paling popular dan kedudukan mereka ditentukan oleh beberapa kriteria yang diambil kira dalam jangka masa 1 Januari sehingga pertengahan bulan November.

 

Tidak cukup merangkul gelaran model dengan bayaran tertinggi, Kendall Jenner juga telah mengalahkan rakan-rakan model yang lain dan menduduki tempat pertama untuk popularitinya di Instagram dengan jumlah pengikut seramai 83.7 juta orang.

 

Selain itu Kendall juga merupakan model dengan the most liked picture di Instagram melalui foto yang dikongsikannya pada bulan Jun menampilkan dirinya bergaya dalam bikini gingham, baju crop dan mekap yang on point!

 

???

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Klik seterusnya untuk melihat siapa lagi yang tersenarai.

See also
Sembang Fesyen: Zakwan Anuar